Selahattin Demirtaş'tan TRT tepkisi: ' Sanki bir aday değiliz'

HDP'in Cumhurbaşkanı adayı TRT'in muhalefet partilerine yer vermemesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş'tan TRT tepkisi: ' Sanki bir aday değiliz'

HDP'in Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin DemirtaŞ KESK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada TRT'in muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarına yer vermemesine tepki gösterdi.



TRT'in anayasal suç işlediğini ifade eden Demirtaş RTÜK'ü ve YSK'yı bu duruma müdahale etmeye davet etti.



Özel TRT kanunu nedeniyle TRT personelinin maaşlarının kendisinin de ödediği vergilerle ödendiğini vurgulayan Demirtaş 'bu ayrımcı tutumu kabul edemeyiz. Bunun hergün her konuşmamda altını çizmeye devam edeceğim' şeklinde konuştu.



Demirtaş'ın açıklamaları şu şekilde:



Üç cumhurbaşkanı adayı var, TRT tek bir saniye bizden söz etmiyor. Tek bir saniye görüntümüz, sözümüz yok, aday değilmişiz gibi.Ve bu TRT benim de ödediği vergiyle sizin sakız alırlen bile ödediğinzi vergiyle işleyen bir kurum. Genel müdürlerinin maaşlarını bir ödüyoruz. Bu özel TRT kanunu nedeniyle ekstra alınan vergilerle maaşlarını biz ödüyoruz Kamusal eşit yayın yapsınlar diye.Anayasal suç işliyor bunlar.



TRT'in genel müdürüne sesleniyorum, anayasal suç işliyorsunuz. Biz bu ayrımcı tutumu kabul edemeyiz. Bunun hergün her konuşmamda altını çizmeye devam edeceğim. RTÜK'ü bu konuda TRT'yi uyarmaya ve kontrolerini yasayalara uygun bir şekilde yapmaya davet ediyorum. YSK'yı bu başından beri ayrımcı, eşitlikçi olmayan demokrasiyle alakası olmayan bu yarışa müdahale etmeye devam ediyorum. Çünkü inanıyoruz ki, Başbakan kullandığı olanakların 10'da birini -bize versin demiyorum- kullanmasın, seçimi biz kazanırız. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin