Selahattin Demirtaş'tan son dakika Kürt sorunu açıklaması... Muhatap olarak Meclis'i adres gösterdi, HDP'li Sezai Temelli'ye tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununun çözümü için HDP'yi adres göstermesi, ardından HDP'li Sezai Temelli'nin ise adres olarak İmralı'yı işaret etmesinden sonra HDP'den de Temelli'ye bu konuda tepkiler gelmiş ve Temelli, Twitter'daki paylaşımının kişisel oludğunu açıklamıştı. İşte bununla ilgili bir son dakika gelişmesi de HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, "Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş'tan son dakika Kürt sorunu açıklaması... Muhatap olarak Meclis'i adres gösterdi, HDP'li Sezai Temelli'ye tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununun çözümü olarak HDP'nin muhatap alınabileceğini açıklaması ve "HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim." ifadelerini kullanmasına HDP Van Milletvekili Sezai Temelli'den itiraz gelmişti.

Temelli, asıl muhatabın İmralı olduğunu kaydetti.

HDP'den tepki gelmişti

Sezai Temelli'ye partisinden bu sözleriyle ilgili tepki geldi. 

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz" sözlerini ve HDP'li Sezai Temelli'nin "Demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" yanıtının HDP'ye "bomba gibi düştüğünü" yazdı. Saymaz, HDP'lilerin Temelli'nin açıklamasını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdiğini ve haklı bulmadığını belirtti.  Saymaz’ın Halk TV’de yayımlanan köşe yazısında HDP'lilerin "Partimizin bu kadar saldırı altında olduğu bir anda Kılıçdaroğlu'nın 'HDP ile çözeriz' demesi çok kıymetlidir" dediğini aktardı.

Temelli: Kendi görüşümdür

Temelli, ' "Tweetim üzerine haklı-haksız eleştiriler oldu. Hepsi kabulümdür" diyen Temelli, "O tweet'teki görüşler elbette kişisel görüşümdür. Partiyi elbette bağlamaz. HDP adına bağlayıcı açıklamayı tabii ki yetkili organlarımız yapar" ifadesini kullandı.

Demirtaş'tan açıklama

İşte bu tarıtşmalarla ilgili tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'tan açıklama geldi.

Selahattin Demirtaş'ın attığı tweetler şöyle:

Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir.

Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin