Selahattin Demirtaş 'yılın haber fotoğrafı' olarak hangi kareyi seçti?

Selahattin Demirtaş AA'nın 'yılın fotoğrafı' oylamasına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş 'yılın haber fotoğrafı' olarak hangi kareyi seçti?

BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve BDP milletvekilleri, Anadolu Ajansı'nın 2013 yılı fotoğraf oylamasına katıldı.



BDP Genel Başkanı Demirtaş ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane haber kategorisinde yer alan, 51 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalarda olay yerinde ellerini göğe kaldırarak feryat eden annenin fotoğrafına oy verirken, Van Milletvekili Nazmi Gür, yaşam ketegorisinde Gazze'deki dramı yansıtan kare ile Hacca giden müslümanların Arafat'a çıkışını gösteren fotoğrafları seçti.



Fotoğrafların birbirinden değerli ve güzel olduğunu belirten Demirtaş ve BDP milletvekilleri, AA'ya ve çalışanlarına başarılar diledi. 



AA'nın haber ve yaşam kategorilerindeki 22 kare seçkin fotoğrafı tüm dünyada üç dilde altyazı ile oylamaya sunuldu. AA fotoğraf editörlerince belirlenen seçkide, aralarında Huffingon Post, Washington Post, New York Times gibi dünya medyasının önemli yayın organlarında yankı uyandıran fotoğraflar yer alıyor. Mısır olayları, Gezi olayları, Filipin tayfunu, Reyhanlı patlaması, Hac vazifesi, Suriye ve Gazze’deki dram gibi dünya ve Türkiye gündemini etkileyen fotoğraflar, oylamaya sunulanlar arasında bulunuyor.



Türkiye'den ve yurt dışından toplam 22 karenin yer alacağı oylama, www.aa.com.tr adresinde gerçekleşecek. AA’nın yıl boyunca her ayın en seçkin kareleri seçilen fotoğraflarından oluşacak seçki, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde altyazı ile bütün dünyada oylamaya açık olacak.



Oylama sonucunda, AA foto muhabirlerinin Türkiye ve dünya gündemini etkileyen en önemli fotoğrafları arasından yılın fotoğrafı seçilecek.



Oylamaya daha önce de, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katılmıştı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin