Selahattin Demirtaş seçim tarihini açıkladı, muhalefeti ise Marcao'ya benzetti

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, Medyascope’un sorularını yanıtladı. Çok çarpıcı açıklamalar yapan Demirtaş, muhalefetin tutumunu Marcao’nun takım arkadaşı Kerem'e yönelik hareketine benzetti. Demirtaş, AK Parti için seçim tarihini açıkladı!

Google Haberlere Abone ol
Selahattin Demirtaş seçim tarihini açıkladı, muhalefeti ise Marcao'ya benzetti

Selahattin Demirtaş, Medyascope muhabiri Ferit Aslan’ın sorularını yanıtladı. 

"Seçimin kaderini HDP ve ağırlıklı olarak da Kürt seçmen belirleyecek. Bu bir gerçeklik ve çok şükür ki HDP ve Kürtler demokrasiden yanadır" diyen Demirtaş, HDP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile masaya oturup oturmayacağı yönündeki soruya ise , "HDP’nin Erdoğan ile masaya oturup oturmayacağının cevabını eş genel başkanlarımız verdiler zaten. Bir yandan, biz binlerce HDP’li hapisteyiz ve hapishanede oturacak bir masa yoktur. Demokratik siyasette olan kişiler açısından masa hapishanede olamaz. Masa, ancak özgür koşullarda olabilir." cevabını verdi.

Muhalefetin durumuyla ilgili de konuşan Demirtaş, "Bugün artık AKP’yi eleştirmek üzerine siyaset yapmak bataklığa taş atmak gibidir. Çünkü eleştiri, bunların umurunda bile değil. Bence bataklığı kurutacak ciddi, kararlı ve kesintisiz bir siyasi hamle sürecine girilmeli. Kapsamlı sistem eleştirileriyle birlikte somut çözüm projeleri ortaya konulmalı. O zaman halk da bundan heyecan duyar, halkın umudu yeşerir ve ayağa kalkar. Erken seçim ancak toplumsal talebin iyice görünür hale gelmesiyle mümkün olabilir. Yoksa AKP’ye kalsa seçimi 2073’te yapmak isterler." dedi.

 "Türkiye’nin durumuna baktığınızda muhalefetin tutumunu nasıl buluyorsunuz?" sorusunda Demirtaş şu cevabı verdi: Çalışıyorlar, koşturuyorlar, ter döküyorlar, çabalıyorlar ama ortaya takım oyunu koyamıyorlar ve en önemlisi, gol atamıyorlar. Önce takım olmaları, sonra da bir golcü bulup onu yavaş yavaş öne çıkarmaları, ona bol bol pas vermeleri ve elbette gol atmaları gerekiyor. Bir de muhalefetin kendi arasında, Marcao’nun takım arkadaşı Kerem’e yaptığı türden fauller yapmaması gerekir. Benim taktik önerilerim bunlar :) Umarım dikkate alırlar çünkü maçın bitmesine az kaldı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin