Sel felaketinde acı bilanço. Hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı vuran sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi. Yapılan açıklamaya göre, selde hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sel felaketinde acı bilanço. Hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin vurduğu Şanlıurfa ve Adıyaman'ı bir de sel felaketi vurmuştu. Şanlıurfa ve Adıyaman'daki selde yaşamını yitirenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Adıyaman'ın Tut ilçesinde selde kaybolan anne ve kızını arama çalışmaları sırasında çocuk cesedi bulundu. Üzücü haber ile birlikte sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Kentte 15 Mart'ta şiddetli sağanak sonrası yaşanan selden etkilenen Tut ilçesindeki Havutlu köyü yakınlardan geçen kanalda yürütülen arama çalışması sırasında bir çocuk cesedine ulaşıldı.

Su ve balçığın bulunduğu yerden çıkarılan cesetle ilgili kimlik belirleme çalışmalarına başlandı.

NE OLMUŞTU?

Tut'ta 15 Mart'ta şiddetli sağanak sonrası yaşanan selde konteynerin sürüklenmesi sonucu Selma Sarıkaya ve kızı Emine Sarıkaya'nın cansız bedenine ulaşılmış, kaybolan Fatma Tekdal ve 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra'nın bulunması için çalışma başlatılmıştı.

Çalışmalar sırasında sabah saatlerinde Boyundere Köyü yakınlarında bir kadın cesedi bulunmuş, Fatma Tekdal'ın yakınlarının, cesetle ilgili teşhiste bulunduğu ancak kesin kimlik tespitinin yapılabilmesi için DNA örneklerinin Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenilmişti.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Adıyaman'daki sel felaketinde kaybolan Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı hemşire arkadaşımız Fatma Tekdal'la bir buçuk yaşındaki kızı Zeynep Zümra'nın cansız bedenine ulaşıldı. Acımız büyük. Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin