Sel felaketinde acı bilanço artıyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi!

Depremle yerle bir olan Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel felaketinde Şanlıurfa'da 14, Adıyaman'da ise 2 kişi yaşamını yitirdi. Gelen son bilgilere göre Şanlıurfa'daki selde AVM'de kaybolan bir kişin daha cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde can kaybı sayısı 17'ye yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Sel felaketinde acı bilanço artıyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi!

Abide Kavşağı'nda 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmış, Şanlıurfa'daki sel felaketinde can kaybı 14'e yükselmişti.

Şanlıurfa'daki selde AVM'de kaybolan bir kişin daha cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde can kaybı sayısı 17'ye yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bölge, şimdi de kuvvetli yağışlara teslim oldu. Birbiri ardına gelen afetlerle sarsılan Adıyaman ve Şanlıurfa'da can kaybı yükseliyor.

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde Abide Köprülü kavşağı alt geçidinde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi.

Sel felaketinde Şanlıurfa'da 14, Adıyaman'da ise 2 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp olduğu belirtilen 4 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor. Bakan Soylu, Haliliye'de yağış miktarının metrekareye 129 kilogram, Karaköprü'de ise 120 kilogram olduğunu bildirerek, "Yani bu uzun zamandan beri hele de mevsim şartlarına bakıldığı zaman burada görülmemiş bir yağış miktarı. Bu, bahsettiğim derelerin taşmasına sebebiyet verdi ve bu derenin kenarındaki alanları da etkiledi" demişti.

Şanlıurfa Valiliği, dün etkili olan sel baskınları sonucu hayatını kaybeden kişi sayısının 14 olduğunu, kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü, 2 bine yakın ev ve iş yerinde hasar tespiti yapıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada kentte son 30 yılda metrekareye düşen ortalama yağış miktarının 57,9 kilogram olduğu, merkez ilçelerine son 2 günde düşen yağış miktarının ise 137,6 kilograma ulaştığı belirtildi.

Şiddetli sağanak yağışla Karakoyun, Cavsak, Karaköprü ve Sırrın derelerinin taşması sonucu sel baskınlarının meydana geldiği ve en çok bu bölgelerin afetten etkilendiği belirtilen açıklamada, dün ve bugün ildeki tüm okul kademelerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayıldığı hatırlatıldı.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şanlıurfa'da hayatını kaybeden11 kişinin isimleri belirlendi. Sel sularına bodrum katta yakalanan 5 kişilik yabancı uyruklu ailenin de hayatını kaybettiği felakette ölenlerin isimleri şu şekilde açıklandı:

"Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futeyim El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş."

OKULLAR TATİL

Şanlıurfa Valiliği, felaket nedeniyle okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

Açıklamada, "Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 16.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi.

HASTANE TAHLİYE EDİLDİ

Sel felaketinin ardından su basan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaların tahliye edilmesine karar verildi. Karar sonrası çok sayıda ambulansla servisteki hastalar, kentteki diğer hastanelere sevk edildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin