Sel felaketi: Yüzlerce ölü ve kayıp

Libya'nın doğusunda sel felaketi yaşandı. Yüzlerce ölü ve kayıp olduğu belirtildi. Libya'nın doğusundaki “hükümetin İçişleri Bakanı” Ebu Zeribe, “Yağışlarda 1500'den fazla kişi öldü, 7 bin kişi kayıp” açıklamasında bulunmuştu. Libya'nın doğusundaki “hükümetin Başbakanı” Usame Hammad, Derne kentindeki selde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sel felaketi: Yüzlerce ölü ve kayıp

Libya doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanı İsam Ebu Zeribe, Derne kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybeden 1500'den fazla kişinin cesedinin bulunduğunu, kayıp kişi sayısının ise 7 bine ulaştığını söylemişti.

Libya'nın doğusundaki “hükümetin Başbakanı” Usame Hammad, Derne kentindeki selde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Hammad, sadece Derne kentinde ölenlerin sayısının 2 binden fazla olduğunu dile getirdi.

Hammad, Derne'deki durumu "felaket ve iyi değil" olarak nitelendirdi.

Sel felaketi: Yüzlerce ölü ve kayıp

Ebu Zeribe, AlHadath televizyonuna yaptığı açıklamada, Derne kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybeden 1500'den fazla kişinin cesedinin bulunduğunu, kayıp kişi sayısının ise 7 bine ulaştığını belirtmişti.

Sel felaketi: Yüzlerce ölü ve kayıp - Resim : 2

AA muhabirine konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen Tobruk’taki Temsilciler Meclisi Milletvekili ise sadece Derne kentinde 1500’den fazla insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Daha önce sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 27'ye yükseldiği bildirilmişti.

Sel felaketi: Yüzlerce ölü ve kayıp - Resim : 3

Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Sel felaketi: Yüzlerce ölü ve kayıp - Resim : 4

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.

Sel felaketi: Yüzlerce ölü ve kayıp - Resim : 5

Libya'nın doğusundaki yetkililer, fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem almıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da meydana gelen Daniel kasırgasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Libya'yı dünden (10 Eylül) bu yana etkisi altına alan ve ülkenin özellikle doğu kıyılarını vuran Daniel kasırgası nedeniyle çok sayıda Libyalı kardeşimizin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyoruz. Dost ve kardeş Libya halkına ve Libya’ya başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu doğal afet karşısında da kardeş Libya’ya her türlü desteği sağlamaya hazırdır" denildi.

AFAD ise şu açıklamayı yaptı:

🇱🇾 11 Eylül tarihinde Libya’nın Beydağ, Şehhat, Derna, Bingazi, Al Marj ve Sousse şehirlerinde yaşanan aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiştir.

#AFAD Başkanlığımız, Libya Hükumeti tarafından yapılan uluslararası yardım çağrısı üzerine Libya’ya;

👥 150 su üstü ve su altı arama kurtarma personeli,
⛺ Çadır ve çadır içi malzeme,
🚛 2 kurtarma aracı,
🛥️ 4 Bot ile jeneratörden oluşan ihtiyaç malzemesi gönderilmesini planlamıştır.

Selden etkilenen dost ve kardeş Libya halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletir; hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin