Sel felaketi Cübbeli'nin 14 Mart uyarısını akıllara getirdi. Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel... Cübbeli "Bir musibet olabilir. Allah afetten, savaştan, beladan, olaylardan bizi korusun" demiş ve tarih vermişti

Türkiye 15 Mart sabahına iki ilde meydana gelen sel felaketiyle uyandı. Şanlıurfa ve Adıyaman'da şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde 14 vatandaş hayatını kaybetti. Sel baskının 14 Mart gecesi olması akıllara Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Ünlü'nün sözlerini getirdi. Cübbeli, mart ayının ilk haftasında korkutan bir açıklama yapmış ve 14 Mart'a dikkat çekmişti.

Google Haberlere Abone ol
Sel felaketi Cübbeli'nin 14 Mart uyarısını akıllara getirdi. Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel... Cübbeli "Bir musibet olabilir. Allah afetten, savaştan, beladan, olaylardan bizi korusun" demiş ve tarih vermişti

Türkiye 15 Mart sabahına ise sel felaketiyle uyandı. 14 Mart akşamı başlayan şiddetli yağış sonrası Şanlıurfa ve Adıyaman bu kez de sel baskınına tanık oldu.

Aşırı yağış sonrası dereler taştı, evleri su bastı, insanlar hayatını kaybetti. Gelen son açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da ise 2 kişi oldu. Bölgeden gelen haberlere göre hala haber alınamayan vatandaşlar bulunuyor.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan sel felaketinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu ve “Şanlıurfa’da 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Adıyaman’da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 vatandaşımızla ilgili de arama kurtarma çalışmalarımız şu anda devam ediyor” açıklamasını yaptı.

14 Mart gecesi yaşanan bu sel felaketi Cübbeli Ahmet'in sözlerini akıllara getirdi.

Depremlerin yoğun olarak yaşandığı günlerde "Ne olur ne biter? İstanbul özelinde olmayabilir. Taşrada olabilir. Bir musibet olabilir. Allah afetten, savaştan, beladan, olaylardan bizi korusun." diyen Cübbeli'nin sözleri 'yeni bir deprem mi olacak?' sorusunu akılla getirmişti.

Cübbeli'nin bu konuşmasından sonra 14 Mart akşamı sel felaketinin olması dikkat çekti.

 

Cübbeli Ahmet ne demişti?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası 11 ilde büyük yıkım meydana geldi. 47 binin üzerinde insan hayatını kaybederken, on binlerce insan da yaralandı.

O günden beri bölgede hem yeni depremler hem de artçı sarsıntılar devam ediyor. 

Depremin üzerinden bir ay geçtikten sonra Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ünlü bir videosunda uyarıda bulunmuş ve 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan geceye dikkat çekerek, bu gecede ülkede bir felaket yaşanabileceğini söylemişti.

Cübbeli, "Mart'ın 14'ünü 15'ine bağlayacak gece önemlidir. Bunun özelliği nedir peki? Rumi Takvime göre ilk Çarşamba'dır. Biz takvime bakarak tespit ettik. Senede biz iki Çarşamba'ya dikkat çekiyoruz. Dualar yazıyoruz. Ben senede iki kez bu günleri sizlere aktarıyorum. " ifadesini kullanmıştı.

Cübbeli, "Muhammed Mustafa Şenkidri Hazretleri kitabında çok acayip ilimler koymuş. Burada Mart'ın ilk Çarşambasını işaret ediyor. Zaten Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gün için senelerdir anlatıyorum. Mart önümüzde şu an. Bu sene 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan geceye dikkat edelim. Ben astrolog değilim. Gökbilimci değilim. Ulemalara bakan biriyim. O velilerin söylediklerini sizlere aktarıyorum. Ne olur ne biter? İstanbul özelinde olmayabilir. Taşrada olabilir. Bir musibet olabilir. Allah afetten, savaştan, beladan, olaylardan bizi korusun." demişti.

Kayseri halkı sokağa dökülmüştü

Cübbeli Ahmet Hoca'nın yaptığı bu açıklaması birçok ilimizde paniğe neden olmuştu. Hatta deprem fırtınasındaki Kayserililer paniğe kapılarak, parklara kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı.

Kehaneti tutmayınca gözlerin çevrildiği Cübbeli'den yeni bir açıklama gelmişti.

Video yayınlayarak Kayserililere seslenen Cübbeli Ahmet Hoca, "14 Mart'tan korkmasalardı pek de izlemezlerdi. Bir korktular ki bütün bir Kayseri'de evde yatan yok. Ne dedik? Bir şey demedik ki. Kayseri rahat uyu. Fitne yok, bir şey yok. Kayseri'ye selamlar olsun" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin