Seksenler dizisinde Emek Sineması ve kentsel dönüşüme bu sözlerle dikkat çekildi

TRT'de yayınlanan Seksenler'in 28 Mayıs tarihinde yayınlanan bölümünde Emek Sineması ve betonlaşmaya dikkat çekildi.

Google Haberlere Abone ol
Seksenler dizisinde Emek Sineması ve kentsel dönüşüme bu sözlerle dikkat çekildi

Dizi karakterlerinden 46'lık Basri ve Ahmet'in diyalogları herkesi çok şaşırttı. Dizide sinemaya yeni bir film geldiğini, fakat buradaki sinemada henüz olmadığını, büyük bir sinemada oynayacağı söyleniyor. Ardından bu sinemanın Yeşilçam Sokağı'ndaki Emek Sineması'nda olacağını ekliyor.



46'lık Basri Ahmet'e gelişmeyen ender şeylerden birinin mimari olduğunu, bunun her zaman güzel olduğunu, fakat artık betonlarla üst üste yapılan evlerin İstanbul'u sardığını dile getiriyor.



Emek Sinaması olmayacak mı?



Basri ''Gün gelecek tarihi mimarinin modern dünyayla ilgili mücadelesini beton kamyonları kazanacak'' diyerek kentsel dönüşüme atıfta bulunuyor.



Ardından Ahmet ''Emek sineması olmayacak mı yani? Olur mu canım öyle şey?'' diyerek şaşkınlığını dile getiriyor. Konuşmasına devam eden Basri; ''Gün gelecek beton ve çelik dünyanın en güçlü canavarları olacak. Bu mahalleyi, bu dükkanları, bu bakkalı ezip geçecek.'' diyerek bugünün Türkiye'sine ve dünyasına dikkat çekiyor.



Bu dediklerine inanmayan Ahmet; ''Mahallesiz yaşam olur mu?'' sözlerini söylüyor. Basri bunun üzerine AVM ve marketlere dikkat çekerek insanların büyükleri seçeceğini söylüyor ve gidiyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin