Şeker hastalığı tarih mi oluyor? Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'den çok önemli açıklama. İşte yeni çalışma sonuçları

Obezite, kalp ve damar hastalıkları, diyabet konusunda önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Hotamışlıgil tv100'ün ilgiyle izlenen programı Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum'da diyabet hastalığı konusunda yapılan yeni bir çalışma hakkında bilgiler verdi. Hotamışlıgil'in anlattıkları, "Şeker hastalığı tarih mi oluyor?" sorusunu akıllara getirdi. İşte diyabetle ilgili merak ettikleriniz...

Google Haberlere Abone ol
Şeker hastalığı tarih mi oluyor? Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'den çok önemli açıklama. İşte yeni çalışma sonuçları

tv100 ekranlarının ilgiyle takip edilen programı Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum'un bu haftaki konuğu Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil oldu. 

Obezite, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, şeker hastalığı konusunda önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Hotamışlıgil, şeker hastalığı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DİYABET HASTALIĞI TARİHE Mİ KARIŞACAK?

"Ben çok ümitliyim bunun daha da ileriye atılacağına bu sene de bizim çok heyecan duyup gururlandığımız bir çalışmamız yayınlandı. Orada da yeni kanda dolaşan bir hormonun diyabet öncesinden diyabete dönüşümünde önemli bir rol oynadığını gösterdik. Tam hastalık ortaya çıkmadan önce bu hormonda bir yükselme meydana geliyor va ardından diyabet ortaya çıkıyor. Bu hormonu durdurusak eğer diyabet ortaya çıkmıyor."

Peki çalışmalar ne aşamada, bu çalışma sonuçlarını ne zaman verir, diyabet hastalığına tamamen engel olunabilir mi?  

Prof. Dr. Hotamışlıgil'in açıklamalarının tamamı şöyle: 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin