'Şehit sahnesi gerçek oldu'

Sina Koloğlu, acı tesadüfü kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Şehit sahnesi gerçek oldu'

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, pazar akşamı yaşanan acı tesadüfü kaleme aldı. FOX'un Savaşçı dizisinde Kürşat Üsteğmen'in şehit düştüğü anlarda, Hakkari'den şehit haberleri geldi.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Şehit sahnesi gerçek oldu



'Savaşçı' dizisinde, saat 22.55’te Kürşat Üsteğmen şehit düştü. Ev ahalisi, bir yandan cep telefonunda ‘neler oluyor?’un takibindeydi Twitter’da... “Hakkari’de üç şehit varmış” dediler. Haber, aynı saat diliminde geldi. Biri gerçek, biri dizi... O an, evde bir sessizlik oldu. Çiğdem Teğmen’in çığlıklarıyla, soba dumanı tüten evlerden, Hakkari şehitlerinin anaları, babaları, kardeşleri ve eşlerinin çığlıkları birbirine karıştı. Diziydi sonuçta... Çekimler bittikten sonra, setin ışıkları kapanacak, sahnenin etkisinde oyuncular, evlerinin yolunu tutacaktı. Ya Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün’le Dağlıca arasında, sınıra sıfır noktasında şehit düşenlerin yakınları? İster istemez akılda sorular var, ‘Peki daha ne kadar?’



Haberi 37 saniye...



Şehit haberleri bültenlerde ‘adet yerini bulsun diye’ ilk haber olarak veriliyor. Sonra? ‘Seçime Doğru Türkiye’, ya da ‘kim kimi vurdu?’yla ilerlerken, sıradan bir haber gibi, ‘Ondan sonra ne var?’ diye bakıp geçiliyor. ‘Savaşçı’, işte o şehit haberinden sonra, ateşin düştüğü yüreklerden bir kesit verdi son bölümde... O, her bir şehit haberinin arkasındaki koca yangını anlatmaya çalıştı.



Ekranda bir şehit haberi ne kadar sürüyor biliyor musunuz? 37 saniye... Yukarıda sordum ya, ‘daha ne kadar?’ diye... Kaç yıl, kaç asır daha? Sonra ne anlatacaklar?



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin