Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak?

Coronavirus salgını tedbirleri kapsamında 31 kent için giriş çıkış yasağı getirilmişti. Şehirler arası seyahat yasağı kademeli olarak 16 ilde kaldırıldı. Halen İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 15 ilde şehirlerarası yolculuk giriş çıkışların kapalı olması nedeniyle yapılamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak?

Coronavirus salgını tedbirleri kapsamında 31 kent için giriş çıkış yasağı getirilmişti. Şehirler arası seyahat yasağı kademeli olarak 16 ilde kaldırıldı. Halen İstanbulİzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 15 ilde şehirlerarası yolculuk giriş çıkışların kapalı olması nedeniyle yapılamıyor. Vatandaşlar bazı durumlarda HES koduyla ve seyahat izin belgesiyle yolculuk yapılabiliyor. Peki şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak?

Çin'de başlayan SARS benzeri yeni tip Coronavirus salgınının Türkiye'ye de sıçramasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan bir takım önlemleri duyurmuştu.

Erdoğan 3 Nisan tarihinde 31 şehre araç giriş çıkışlarının yasaklandığını bildirmişti. Daha sonra bu şehirlere seyahat yasağı kademeli olarak kaldırıldı. Şimiye kadar toplamda 16 ilde yasak kaldırılırken Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak dahil toplamda 15 il yolculuk giriş çıkışlarına kapalı.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitecek sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Yasak ne zaman kalkacak sorusunua ilişkin henüz bu konuda Cumhurbaşkanlığı ya da İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama gelmedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın kabineyi toplaması bekleniyor. Daha önceki kararlar kabine toplantılarının ardından çıkmıştı. Kabine toplantısının ardından kalan bütün kentlerde ya da bazılarında şehirlerarası seyahat yasağı kalkabilir.

Öte yandan 15 şehirde yasak son oalrak 3 Haziran 2020 gece yarısına kadar uzatılmıştı. Eğer yeni bir uzatma gelmezse bütün şehirlerde bu tarihten itibaren şehirler arası yolculuk yasağı da kalkmış olacak.

Virüsün yayılmasında olumsuz bir seyir durumunda ise il bazında yasakların sürebileceği belirtiliyor. Bu şehirlerde de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları'nca il geneli, ilçe veya bölgesel bazda yasaklar uygulanabilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin