Şehirden Kristal Elma geçti

Reklam dünyası Kristal Elma Festivali'nde buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Şehirden Kristal Elma geçti

Uniq İstanbul’da 3 gün boyunca süren Kristal Elma Festivali, 79 oturum, 158 konuşmacı, 11 binin üzerinde katılımcı ile yaratıcı endüstrinin kalbinin attığı yer oldu. 



Festivalde, ayrıca, pazarlama iletişiminin en saygıdeğer ödülleri, Kristal Elmalar, düzenlenen iki ödül gecesinde sahiplerini buldu. Reklamcılar Derneği tarafından Lift Content Factory işbirliğiyle 14-15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen Kristal Elma Festivali’nin ardından bir açıklama yapan Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan Şardan: “Zor bir dönemde büyük bir organizasyonu başarıyla tamamladık. Bu yıl festivalden bizlere kalan en önemli mesaj yılmadan, ürkmeden yaratıcılığa, üretmeye, değer katmaya devam oldu. Salonları dolduran binlerce sektör temsilcisi, bu çıkarımın ne denli yerinde olduğunu kanıtladı” dedi.



Türkiye ve dünyanın dört bir yanından 158 fikir önderi ve profesyonelin konuşmacı olarak katıldığı Kristal Elma Festivali, Uniq İstanbul’da gerçekleşti. 27 yıllık bir iletişim geleneği olan ve son üç yıldır dünya ölçeğinde bir festival haline gelen Kristal Elma, Reklamcılar Derneği tarafından Lift Content Factory işbirliğiyle düzenlendi. Kristal Elma Festivali, Uniq Istanbul bünyesindeki 3 farklı salonda ve Volkswagen Arena içindeki ana salon olan Türk Telekom The Hub’da gerçekleşen paralel oturumlarda 11 binin üzerinde katılımcıyı ağırladı.



Üç gün boyunca dünyanın yaratıcı merkezi olan Kristal Elma’da yeni akımlar, düşünceler ve teknolojiler tartışıldı. Reklam, tasarım, dijital, yapım, yayıncılık, müzik gibi farklı yaratıcı endüstri kollarından dünyanın önemli isimlerini ağırlayan festivalde pek çok ilk gerçekleşti. “ŞÖHRET” teması çerçevesinde şekillenen festivalde gerçekleşen ilklerden biri dünyanın ilk interaktif ödülünün verilmesiydi. İnteraktif ödüle, dijital büyük ödülün açıklanmasıyla oluşan sosyal medya paylaşımları ile orantılı olarak renk değiştirdi ve kızardı. Yine bu yıl ilk kez festival kapsamında “Future” adıyla sektördeki gençlere yönelik bir portfolyo günü düzenlendi. Yaratıcı endüstrinin Davos’u olarak görülen Kristal Elma’da 17’si “C Level” olmak üzere 46 yabancı konuşmacı yer aldı.



Reklamcılık sektörüne destek verenlere takdim edilen İZ Ödülleri’nin yanı sıra, merakla beklenen Kristal Elma Yarışması’nın sonuçları da festivalin ikinci ve üçüncü akşamında düzenlenen ödül törenleriyle açıklandı. Bu yıl toplam 138 kategoride büyük ödül, seçici kurul özel ödülü, Kristal Elma, gümüş ve Bronz dahil olmak üzere toplam 433 ödül, sektördeki en iyi işlere gitti.



2015 Kristal Elma Festivali’nin Türkiye için zor bir döneme rastladığının ve buna karşılık son derece başarılı bir organizasyona imza atıldığının altını çizen Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan Şardan “Bu yıl Festival ülkemizde yaşanan olumsuz olaylar ve seçim arifesine denk geldi. Festivalin açılışında, geçtiğimiz bu zor dönemeçte her zaman olduğu gibi bugünlerde de korkmadan, sinmeden çalışarak ülkemizin refahı için üretmeye devam etmek gerektiği mesajını verdik. Festivalin sonunda katılımcılarda duyguların bu doğrultuda yoğunlaştığını gördük” dedi.



Kayhan Şardan şöyle devam etti: “Kristal Elma Festivali’nde mesleğimizi kuşatan yeni akımlar, düşünceler ve teknolojiler tartışıldı. Reklam, tasarım, dijital, yapım, yayıncılık, müzik gibi farklı yaratıcı endüstri kollarında bilgi alışverişinde bulunuldu. Dünyanın dört bir yanından 50’ye yakın önemli isim Istanbul’a geldi. Onları burada ağırladık, onlardan öğrendik, ülkemizi ve mesleki anlamda sağladığımız olanakları onlarla paylaştık.



Kristal Elma Festivali’nde ilkler de yaşandı. Bunlardan en önemlisi Dijital ödül töreninde verdiğimiz dünyanın ilk interaktif ödülüydü. Ödül alan işin sosyal medyada paylaşımları arttıkça renk değiştiren, kızaran, tabiri caizse olgunlaşan bu elma McCann Istanbul İnovasyon ekibi tarafından tasarlandı. Bir başka yenilik de ilk kez düzenlenen URYAD Radio Challenge yarışması idi. Burada radyo mecrasının gücünü bir defa daha herkese hatırlatmak istedik. Festival gençler açısından da bir ilke imza attı ve Future katılımcıları porfolyolarını sektörün önde gelen kreatif direktörleri ve ajans yöneticileri paylaşma fırsatını yakaladı.



Bu yıl Festival 11 bin’in üzerinde katılımcıya, zengin içerik, networking imkanı ve Türkiye’nin en yaratıcı işlerini inceleme, Kristal Elma kazananları alkışlayıp takdir etme olanağını sundu. Uniq Istanbul’da, 130 bin metrekareye yayılan bir alanda düzenlenen Kristal Elma son üç yıldan beri olduğu gibi bir kez daha Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da yaratıcılık merkezi oldu. Ölçek anlamında bakıldığında, geldiğimiz noktadan son derece mutluyuz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin