Şehir Tiyatroları'nda sular durulmuyor.. Süha Uygur'a dava açıyorlar!

İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, Süha Uygur’un genel sanat yönetmeliğine atanmasına itiraz davası açmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Şehir Tiyatroları'nda sular durulmuyor.. Süha Uygur'a dava açıyorlar!

İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, (İŞTİSAN) Süha Uygur’un genel sanat yönetmeliğine atanmasına itiraz davası açmaya hazırlanıyor. Süha Uygur’un atamasının eğitim ve memuriyet anlamında Şehir Tiyatroları’nın yönetmeliğinin ilgili maddelerine uymadığını ve hukuksuz ve usulsüz bir şekilde yapıldığı belirtiliyor. Kulislerde, Uygur’un, kurumun sorunlarına çözüm getiremeyeceği, zaten sorunları da çözmemesi için atandığı ile dışarıdan hazır projeler getirerek çalışacağı konuşuluyor.



NE OLMUŞTU?



Anımsanacağı üzere, “Tiyatroyu tiyatrocular yönetir” ilkesini kabul ettiremediği için ekibiyle birlikte aralık ayı sonunda istifa eden Şehir Tiyatroları eski Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu’nun yerine usta tiyatro oyuncusu Nejat Uygur’un oğlu Süha Uygur atanmıştı. Uygur’un atanması gerek Şehir Tiyatroları’nda gerek tiyatro sektöründe sürpriz bir isim olarak değerlendirilmiş, tiyatro dünyasında da şaşkınlık yaratmıştı.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin