Şehir Tiyatroları’nda işten atılan personellerden 11’i geri alındı!

Şehir Tiyatroları’nda işten çıkarılan 20 oyuncudan 11’i işlerine geri çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şehir Tiyatroları’nda işten atılan personellerden 11’i geri alındı!

Evrensel'den Sevda Aydın'ın haberine göre, işten çıkarılan 20 kişiden Berna Adıgüzel, Sinem Özlek, Mert Aykul, Nilay Yazıcıoğlu, Lale Kabul, Ada Alize Ertem, Selin Türkmen ve Senem Oluz’un da aralarında bulunduğu 11 sanatçı dün Şehir Tiyatroları yöneticilerinin bilgilendirmesiyle işlerine geri döndü.



Kurumda yapılan toplantıda kalan arkadaşlarının neden işlerine dönmediklerini soran oyuncuların yönetimden "İşe iade için bize teslim edilen listede sadece sizler varsınız. Kalanlarla ilgili bilgimiz yok" yanıtını aldığı öğrenildi.



Bazı sanatçılar işten atma sonrası işe iade davası açmıştı.



İşe iadesi yapılmayan isimlerden biri de sanatçı Ümit Bülent Dinçer. Dinçer, 11 kişinin geri alınmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken, “Ama neden tamamının geri alınmadığını merak ediyoruz. En kısa zamanda kalan arkadaşlarımızın da işlerine iade edilmesini bekliyoruz” dedi.



Şehir Tiyatroları’nda yönetmenlik ve oyunculuk yapan Engin Alkan ise konuyu “Şehir Tiyatroları'nda işten çıkarılan sanatçıların yarısı için hatadan dönüldü. Peki diğer yarısı? Bardağın yarısı boş! Anlamsızca... Hala...” şeklinde değerlendirdi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin