Şehir Tiyatroları, yeni sezona sürprizlerle başlıyor

Şehir Tiyatroları 8 Ekim'de perdelerini açıyor.

Google Haberlere Abone ol
Şehir Tiyatroları, yeni sezona sürprizlerle başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, yepyeni logo ve afişle 8 Ekim'de perdelerin açılacağını belirterek, "Anadolu'ya daha çok yöneleceğiz. Yurt dışından bizi çok isteyenler var ama biz öncelikle Anadolu diyoruz. Çünkü Anadolu insanına tiyatro götürmek yol, su ve elektrik götürmek kadar önemli" dedi. 



Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde AA muhabirinin sorularını cevaplandıran Yazıcıoğlu, Şehir Tiyatroları'nın 100. yılını kutladığını hatırlatarak, bu heyecanı en çok hissedenlerden biri olduğunu vurguladı.



Tiyatroda 350'si oyuncu 800 küsurluk personelin bu heyecanı yaşadığını ifade eden Yazıcıoğlu, yepyeni bir anlayışla yeni sezona gireceklerini söyledi.



Yapılanmayanları yapmaya çalışacaklarını dile getiren Yazıcıoğlu, "Şehir Tiyatroları'nda neden seyirci potansiyelimiz azalmıştı? Bütün bunların sebeplerini öncelikle masaya yatırdık. Sonra çözümlerini ürettik. 8 Ekim'de de bu çözümlerin sonuca ulaşacağı biçimde Cibali Karakolu ile perdelerimizi açıyoruz. 22 Ekim'de 'Oniki Öfkeli Adam' seyirciyle buluşacak" diye konuştu.



Yazıcıoğlu, 29 Ekim'de Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği, Türkiye'nin en büyük prodüksiyonunu olarak niteledikleri "Kerbela"nın prömiyer yapacağını belirterek, bu oyunla 5 yıl kapalı gişe oynamayı garanti ettiklerini anlattı.



Erhan Yazıcıoğlu, "İnanılmaz heyecanlıyız. Bütün insan aleminin bu oyunda birleşeceğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  



"Şehir Tiyatrosu, eski günlerine dönüyor"



Sezonun çok geniş yelpazede oyunları içerdiğini ifade eden Yazıcıoğlu, biletlerin satışa çıktığı gün gişelerin önünde kuyruklar oluştuğunu aktardı. Yazıcıoğlu, "İnanın tüylerim diken diken oluyor, bu beni çok mutlu etti. Şehir Tiyatrosu, eski günlerine dönüyor. Eski şaşalı günlerini yaşatacağız. Bu başarıyı yakalayabilirsek ne mutlu bize. Çünkü arkamızda inanılmaz bir destek var. Değil tiyatroları kapatmayı, daha çok genişletmeyi ve sahne açmayı amaçlayan bir yönetim var. O yönetimle de çok uyumlu çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.



Şehir Tiyatrolarının 100. yılında birçok şeyi değiştirmek istediklerini, işe logo ve afiş tasarımlarını yenileyerek başladıklarını dile getiren Yazıcıoğlu, afiş tasarımlarının altında Muhsin Ertuğrul olacağını, dünyaca ünlü yönetmenlerin de provalarda yer alacağını ve seyircinin yeni sezonda çok kaliteli oyunları izleyeceğini anlattı.



"Şehir Tiyatroları Anadolu'ya yönlenecek" 



Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, yeni sezonda yerli ve yabancı oyunların sayısının dengede olacağını belirterek, şu bilgileri verdi: 



"Anadolu'ya daha çok yöneleceğiz. Yurt dışından bizi çok isteyenler var ama biz öncelikle Anadolu diyoruz. Çünkü Anadolu insanına tiyatro götürmek yol, su ve elektrik götürmek kadar önemli. Ben bunu böyle görüyorum. Bunu uygulamak için elimden geleni yapacağım. Anadolu'dan her davet edilen şehre gideceğiz. Yerli oyunları ve klasikleri Anadolu'da oynayacağız. Çok oyun üretmek taraftarı değilim. Çok oyun karmaşa yaratıyor ve kaliteyi düşürüyor. Geçtiğimiz yıllarda bunu gördük. Az ve öz, 20 büyük prodüksiyonu bu sezonda yapacağımızı düşünüyorum.



Anadolu'ya çocuk oyunlarını götürmeye özen göstereceğiz. Anadolu'dan bir oyun isteyene bir çocuk oyununu da yanında veriyoruz. Anadolu'da bizi takip etsinler. Tiyatroyu ihmal etmesinler, tiyatronun adını duyunca koşup gelsinler. Kurban Bayramı'nda da Gaziantep'te olacağız. Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, orada bir şehir tiyatroları kurma amacıyla yola çıktı. Biz de ona bu yolda minicik bir ışık verirsek ne mutlu."  



"Karadayı dizisine devam"



Türkiye'de ve Ortadoğu'da seyircinin beğenisini kazanan dizilerden biri olan "Karadayı"da oynadığı karakterle de dikkati çeken Yazıcıoğlu, dizinin yeni sezonda da devam ettiğini bildirdi. Yazıcıoğlu, şunları söyledi:



"Keşke genç olsaydım da Kenan İmirzalıoğlu'nun rolünü ben oynasaydım. Yurt dışında da diziden dolayı ilgi çok fazla. Yunanistan ve Almanya'ya gittik, inanılmaz bir ilgi var. Arap ülkelerinden, İsrail ve Rusya'dan diziye çok ilgi var. Almanya'da bir bit pazarına gittiğimde hiçbir şey alamadan geri geldim çünkü inanılmaz bir yığılma oldu. Sadece Türk insanımız değil, diziyi yabancılardan da seyreden varmış. Ben pazarı çok fazla yaşayamadan kaçmak zorunda kaldım. Her gittiğimiz yerde bu ilgi var ve bu da bizi mutlu ediyor."    



Dizinin başrol oyuncularını Şehir Tiyatroları'nda sahneye çıkarma konusuna ilişkin de Yazıcıoğlu, "Bergüzar Korel'in tiyatrosu istediği zaman gelir. Kenan İmirzalıoğlu'nun boş vakti çok az olan arkadaşımız. Ama ben zaman zaman onun beynine tiyatro fikrini sokuyorum. Arada konuşuyoruz. Çok reddeden bir tavrı yok. Bakarsınız gelecek sene vakti varsa, sürpriz bir oyunla tiyatro seyircisi onu bu sahnelerde görür" dedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin