Şehir Tiyatroları genç oyuncularından Erhan Yazıcıoğlu'na mektup

Görevinden istifa edeceğini açıklayan Erhan Yazıcıoğlu’na oyuncular mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Şehir Tiyatroları genç oyuncularından Erhan Yazıcıoğlu'na mektup

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle aralık ayı sonunda istifa edeceğini açıklamıştı. Yazıcıoğlu istifa kararının ardından 300 oyuncunun katılımıyla gerçekleşen büyük bir toplantı yapmıştı. Sanatçıların ortak kararı ise Yazıcıoğlu ve ekibinin görev süresi doluncaya kadar yönetimde kalmaları gerektiği yönündeydi.



Genç oyuncular da Yazıcıoğlu'na yazdıkları duygusal mektupla veda etti. İşte o mektup:



"Genel Sanat Yönetmenimiz, Ustamız, Abimiz, göreve geldiğiniz 15 aylık sürede Darülbedayi'nin Genel Sanat Yönetmeni ve Yardımcıları olmanın ne demek olduğunu, tiyatronun nasıl ve ne şekilde yönetilmesi gerektiğini, gösterdiniz ve öğrettiniz. Bana ve benim gibi birçok genç oyuncuya, o makamın kutsallığını ve oraya yakışmanın ne demek olduğunu tekrar hatırlattınız.



Bu makamdan hiçbir şey beklemeden, sağlığını riske attığını, siyasileri karşına aldığını ve tüm bunları Darülbedayi için yaptığını biliyorum. Yaptığın açıklamada ''Ben mahcup olduğum'' dediğinde içimiz sızladı. Hayır abi, sen mahcup olmadın!  Aksine, Darülbedayi'nin çocuklarına yol gösterdin. Kadro olsun olmasın, bu kurumun, bizim kurumumuz olduğunu, hiçbir şey beklemeden, sadece tiyatro için sahip çıkılması gerektiğini gösterdin.         



Görevden belki ayrılacaksınız, birkaç ay sonra da emekli olacaksınız ama gözün arkada kalmasın, bu kurum bize emanet, kimlerin yıpratmaya, kimlerin o koltuğa Darülbedayi için değil, kendi hırsları için geçmek istediklerini görüyoruz.



  Bizim gibi düşünen gençler burada oldukça, ne kadar zamanda olur bilmiyorum ama yapmak istediğin hiçbir şeyi yarım bırakmayacağız. Tiyatroyu Tiyatrocular Yönetir ve Senin Gibi Yönetir."



 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle aralık ayı sonunda istifa edeceğini söyledi. - See more at: http://www.medyatava.com/haber/mahcup-oldum-istifa-ediyorum_132495#sthash.vbdv0kNW.dpuf
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin