Şefkat-Der’den ilginç teklif!

Türkiye’de ilk kadın ve erkek sığınma evlerini açan Şefkat-Der’den ilginç bir teklif geldi.

Google Haberlere Abone ol
Şefkat-Der’den ilginç teklif!

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Meclis’e başvurarak, “Kadına, şiddet uygulayan erkekler için Türkiye’nin ıssız adalarında ıslah, tedavi ve topluma kazandırma rehabilitasyon merkezleri açılsın. Şiddet uygulayan erkekler belli bir dönem buralarda zorunlu ikamet edilip rehabilite edilerek topluma kazandırılmalı” dedi.



REHABİLİTASYON MERKEZLERİ AÇILMALI

Bulan, Türkiye’deki yargı sistemine göre, kadına şiddet uygulayan, kadınları ölümle tehdit eden erkeklerin çoğunun tutuksuz yargılandığını, aldıkları cezaların ertelendiğini, kadına şiddet ve cinayetlerin önlenmesine karşı caydırıcılığı bulunmadığını belirterek şunları söyledi:



“6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunda, şiddet gösterenlerin hakim tarafından tedavi altına alınması, öfke kontrolü, stresle başa çıkma, şiddeti önlemeye yönelik farkındalık oluşturma rehabilitasyona tabi tutma gibi kararları verilebileceği maddesi de bulunmak. Ancak mahkemeler genelde tedavi ve rehabilitasyonla ilgili bir yaptırımda bulunmamaktadır. Şiddet uygulayan erkekler için tam teşekküllü rehabilitasyon merkezleri açılmalı. Bu rehabilitasyon merkezlerinin bazıları Türkiye’nin ıssız adalarına açılabilir ve mahkemeler şiddet uygulayan erkekleri zorunlu olarak rehabilitasyon merkezlerine yerleştirebilir.





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin