Sedef Kabaş'a bir tepki de Adalet Bakanı Gül'den geldi: Adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş'a bir tepki de Adalet Bakanı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sedef Kabaş'a bir tepki de Adalet Bakanı Gül'den geldi: Adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır

TELE1 programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik söylediği sözler nedeniyle gazeteci Sedef Kabaş hakkında, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan soruşturma başlatılmış ve Kabaş dün gece gözaltına alınmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik  TELE1 ve Kabaş'a tepki göstermişti. Çelik Twitter hesabından, "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz, #HaddiniBilSedefKabas" ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de, "TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. " demişti.

Sedef Kabaş dün gece yarısı gözaltına alınmıştı.

TEPKİLER GELDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin "Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" dedi.

Adalet Bakanı Gül, Twitter'daki hesabından, Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Kabaş'a tepki gösteren Bakan Gül, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" dedi. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin