Sedat Peker'e yakın Twitter hesabından yapılan KKTC Başbakanının cinsel içerikli görüntülerinin ifşasında yeni gelişme: Operasyon yapıldı, gözaltı var

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e yakın 'Deli Çavuş' isimli Twitter hesabından, KKTC Başbakanı Ersan Saner'in ve KKTC DP Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı'nın cinsel içerikli, müstehcen görüntüleri ifşa edildi. Cinsel içerikli görüntülerin ifşa edilmesinde yeni bir gelişme yaşandı. Başbakan Saner'in videosunda yer alan kadın dün akşam 21.00 sıralarında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Sedat Peker'e yakın Twitter hesabından yapılan KKTC Başbakanının cinsel içerikli görüntülerinin ifşasında yeni gelişme: Operasyon yapıldı, gözaltı var

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yayınlanan bir video ile hedef alınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner’in şikayeti üzerine bahsi geçen videoda yer alan kadın dün akşam 21.00 sıralarında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kadının aleyhindeki "Özel hayatın gizliliğini ihlal ve ifşa" suçlaması ile yarın Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılması bekleniyor.

 Videonun yayınlanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından mahkeme emri ile kadına ait cep telefonları Data Veri İnceleme Şubesi'nde inceleme yapılmak üzere emare olarak alındı.

Sedat Peker'e yakın Twitter hesabından yapılan KKTC Başbakanının cinsel içerikli görüntülerinin ifşasında yeni gelişme: Operasyon yapıldı, gözaltı var - Resim : 3

Kuzey Kıbrıs yönetiminin başbakanı olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) başkanı Ersan Saner, 13 Ekim'deki istifa açıklamasının ardından bir kez daha, bu kez sızdırılan cinsel içerikli bir video iddiasıyla gündeme geldi.

Saner, Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ile kurdukları koalisyon hükümetinin istifasını 13 Ekim'de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a sunmuş; Tatar ile görüşmesi sonrası "Hükümetin daha fazla sürdürülebilir olmadığını gözlemlediğimden az önce istifamı sundum. En kısa zamanda erken seçime gidilmesi gerekiyor." demişti.

Ancak bu açıklamanın ardından istifanın yürürlüğe konulmasıyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Hükümet çalışmaya devam ederken Ersan Saner de başbakan olarak görevine devam etti.

Bu hafta içinde ise Saner'e ait olduğu belirtilen cinsel içerikli bir videonun önce bazı cep telefonlarına gönderilmesi; ardından sosyal medyaya sızdırılması sonrası Kuzey Kıbrıs'ta Türkçe yayın yapan gazeteler, istifanın bu kez yürürlüğe alınacağını; Saner'in başbakanlık koltuğundan ayrılacağını belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin