Sedat Peker, Nevzat Tarhan için 'SADAT' ve 'psikolojik harp' iddiasında bulunmuştu... Üsküdar Üniversitesi'nden iddialar hakkında flaş açıklama: Sedat Peker'in elinde bilgi ve belge varsa...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in SADAT ile ilgili paylaşımlarında Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan'ın ismini vermişti. Peker, Tarhan'ın SADAT için psikolojik harp çalışmaları konusunda destek verdiğini iddia etmişti. Üsküdar Üniversitesi Peker'in iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Üsküdar Üniversitesi, Tarhan'ın psikolojik harp konusunda kitaplarının olduğu vurgulandı, SADAT ile organik bağlantısı olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Sedat Peker, Nevzat Tarhan için 'SADAT' ve 'psikolojik harp' iddiasında bulunmuştu... Üsküdar Üniversitesi'nden iddialar hakkında flaş açıklama: Sedat Peker'in elinde bilgi ve belge varsa...

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündeme getirdiği SADAT ile ilgili paylaşımlarda Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan hakkında da iddialarda bulunmuştu.

Peker, Nevzat Tarhan'ın SADAT ile birlikte çalıştığını iddia ederek, Tarhan'ın SADAT için psikolojik harp çalışması yaptığını ima etmişti.

Üsküdar Üniversitesi, Rektör Nevzat Tarhan hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Üsküdar Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, "Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın SADAT şirketi ile herhangi bir organik bağlantısı bulunmamaktadır. İddialar yalan, asılsız ve dayanaksızdır, itibar suikastlığına karşı hukuk yoluna başvurulacaktır" denildi.

 

 "SEDAT PEKER'İN ELİNDE BİLGİ BE BELGE VARSA..."

Açıklamada, "Sedat Peker’in varsa elindeki bilgi ve belgelerin tarafımıza gönderilmesi hususunda gerekli hukuki girişim başlatılmıştır. Eğer ispat edemezse itibar suikastı suçu nedeniyle ayrıca hukuki yollara başvurulacaktır." ifadeleri dikkat çekti.

"KİŞİ VE KURUM AYRIMI YAPMAKSIZIN..."

"Türkiye’nin önde gelen psikiyatri uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kişi ve kurum ayrımı yapmaksızın uzmanlık alanlarıyla ilgili danışmanlık hizmeti vermesi, aynı zamanda hekimlik mesleğinin ve tıp etiğinin bir gereğidir." sözleri de soru işaretine neden oldu.

İşte Üsküdar Üniversitesi'nin Sedat Peker'in Nevzat Tarhan iddialarına karşı yaptığı o açıklama:

Dijital mecralardan yaptığı yayınlar ve paylaşımlarla gündeme gelen Sedat Peker’in 12.10.2021 tarihli twitter paylaşımlarında Kurucu Rektörümüz ve Yönetim Üst Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın adı geçmektedir. Prof. Dr. Tarhan’ın söz konusu iddialarda adı geçen SADAT A.Ş. ile herhangi bir organik bağlantısı bulunmamaktadır.

Psikolojik harp konusunda uzman olan ve bu alandaki birikimlerinden yararlanarak kaleme aldığı “Psikolojik Savaş - Gri Propaganda” ve “Asimetrik Savaş” isimli kitapları bulunan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın uzmanı olduğu alanlardaki deneyimlerini üstelik bu alanda yazılmış çok sayıda eser varken paylaşması son derece olağan bir durumdur. Öte yandan Nevzat Tarhan’ın bu ve benzeri kitaplarının amacı “psikolojik harp” yapmayı öğretmek değil, ülkemize yönelik psikolojik harp tekniklerine karşı tüm toplumda farkındalık oluşturmaktır. Bu, çok değerli bir çaba ve bir milli sorumluluktur. Çeşitli ortamlarda verdiği konferanslardan cımbızlamayla yapılan alıntılar ise itibarsızlaştırmaya yönelik kasıtlı davranışlardır.

Aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen psikiyatri uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kişi ve kurum ayrımı yapmaksızın uzmanlık alanlarıyla ilgili danışmanlık hizmeti vermesi, aynı zamanda hekimlik mesleğinin ve tıp etiğinin bir gereğidir.

Sedat Peker’in varsa elindeki bilgi ve belgelerin tarafımıza gönderilmesi hususunda gerekli hukuki girişim başlatılmıştır. Eğer ispat edemezse itibar suikastı suçu nedeniyle ayrıca hukuki yollara başvurulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Üsküdar Üniversitesi Yönetim Üst Kurulu Başkanlığı

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin