Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı: İddianame hazırlandı

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen ve yurt dışından yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Sedat Peker hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı: İddianame hazırlandı

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen ve yurt dışından yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Sedat Peker’in İstanbul’daki evine 9 Nisan 2021 tarihinde emniyet güçleri tarafından operasyon düzenlemişti.

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine  göre, yürütülen soruşturma sonrası saldırı düzenlenen evde çıkan bir adet silah ve mermiler nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandığı ortaya çıktı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Sedat Peker hakkında, 25 Ağustos 2022 tarihinde de yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

SORUŞTURMANIN İÇERİĞİ
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sedat Peker’in de içerisinde bulunduğu bir kısım şahıslar hakkında “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak-yönetmek-üye olmak- yardım etmek, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, eziyet, kasten yaralama, iş ve çalışma hürriyetinin ihlali, tehdit, 6136 Sayılı Kanununa Muhalefet, tefecilik, nüfuz ticareti” suçları ile ilgili olarak soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin