Sedat Ergin'den saldırı açıklaması: AKP'den kimse geçmiş olsun demedi!

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin gazeteye yapılan saldırıya dair konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Sedat Ergin'den saldırı açıklaması: AKP'den kimse geçmiş olsun demedi!

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, CNNTürk'te Her şey programında Mirgün Cabas'a konuk oldu ve  Hürriyet'e yapılan saldırıya dair açıklamalarda bulundu.



"AKP GEÇMİŞ OLSUN DEMEDİ"



Sedat Ergin. kınama ve geçmiş olsun açıklamalarına değinerek, "Kurumsal olarak AKP ve hükümetin AKP kanadından geçmiş olsun açıklaması gelmedi. Bu saldırıyla parti arasındaki olaya mesafe koyacak bir açıklama gelmesini bekledim" dedi.



Olay, Hürriyet'in 400 milletvekili haberi mi? sorusuna ise Ergin, "Çok uzun bir zamandan bu yana Aydın Doğan'a ve Hürriyet'e karşı sürdürülmekte olan bir yıpratma kampanyası var. Bunu iktidara yakın gazete ve sosyal medya mecralarında görüyoruz. Güne bizim için ne yazmışlar diye başlıyoruz. Bu linç kampanyasıyla bu duyguları harekete geçiriyorsunuz. Sosyal medyadan da dün akşam çağrı yapılınca taşlı sopalı bir saldırı ortaya çıktı." dedi.



AKP'NİN 13 YILLIK SERÜVENİNDE BİR İLK 

 

Ergin sözlerine şöyle devam etti: Demokrasinin temelinde insanların korkmadığı, şiddete maruz kalmadığı bir özgürlük ortamını insanlara bahşediyor. Siyasi partilere burada büyük bir rol düşüyor, Şiddetle aralarına kalın duvarlar örmeliler. Elinize taş ve sopa alınca o demokrasi olmuyor. Parti mensuplarının gidip gazete bastığı bir olay hatırlamıyorum. AKP'nin 13 yıllık serüveninde bir ilk bu.



GEREKİRSE ÖZ ELEŞTİRİ YAPARIZ



Böyle bir şiddet eyleminde Cumhurbaşkanı bu görüntülere tanıklık ettiyse o da rahatsız olmuştur. İnternet sayfamızdaki haber Cumhurbaşkanımızı rahatsız etmiş olabilir burada bir hata var mı bir inceleme yapıp gerekirse bir öz eleştiri yaparız fakat hiçbir şekilde bir hata taşlı sopalı bir saldırının gerekçesi olamaz.

 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin