Seçimleri manipüle eden anket şirketleri yine ortaya çıktı. Yerel seçim öncesi aynı senaryolar... Bu sefer de Metropoll Araştırma. 'En beğenilen siyasetçi' anketi yayınladılar

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Türkiye'deki anket şirketleri kötü bir sınav verdi. Toplumu yanılgaya sevk eden anket şirketleri bu sefer de yerel seçim için ortaya çıktı. Peş peşe anketler yayınlamaya başladı. ORC Araştırma'dan sonra bu sefer de ortaya Metropoll Araştırma çıktı. Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bilemeyen Metropoll yerel seçim öncesi 'en beğenilen siyasetçi' anketi yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Seçimleri manipüle eden anket şirketleri yine ortaya çıktı. Yerel seçim öncesi aynı senaryolar... Bu sefer de Metropoll Araştırma. 'En beğenilen siyasetçi' anketi yayınladılar

Türkiye 14 ve 28 Mayıs'ta 2 kritik seçim için sandık başına gitti. Birinci tur seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.9; Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.5; Oğan yüzde 5.2 oranında oy aldı. Anket şirketleri ise seçim sonuçlarında büyük bir yanılgıya düştü. İki seçimde de sonuçları doğru tahmin edemeyen anket şirketleri 2024'ün mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimler öncesi yine ortaya çıktı.

Seçimler sonrası ilk ORC Araştırma tekrar ortaya çıkmış hiçbir şey olmamış gibi yerel seçime yönelik 'en başarılı belediye başkanları' anketi yayınlamıştı.

 Bu sefer de yine seçimleri doğru tahmin edemeyen Metropoll Araştırma ortaya çıktı. Metropoll, 10-11 Mayıs'ta yaptığı araştırmada Kılıçdaroğlu'nu yüzde 49,1, Erdoğan'ı ise yüzde 46,9 oranında göstermişti.

Metropoll son olarak 'en beğenilen siyasetçi' anketi yayınladı. Metropoll, Türkiye'nin Nabzı Haziran ayı araştırmasını, 26 bölgede 28 ilde 8 -10 Haziran 2023 tarihleri arasında 2113 kişi ile gerçekleştirildiği öğrenildi.

Araştırma, bilgisayar destekli telefonda anket yöntemiyle yapıldı ve hata payı yüzde 2,09 olarak belirlendi.

Ankete katılanlara en beğendikleri siyasetçiyi soruldu.

İşte ankette çıkan sonuçlar:

1-Mansur Yavaş: Yüzde 51,4

2-Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 49,8

3-Ekrem İmamoğlu: Yüzde 46,5

4-Mehmet Şimşek: Yüzde 41,8

5-Devlet Bahçeli: 37,9

6-Kemal Kılıçdaroğlu: 35,1

7-Meral Akşener: 30,7

8-Selahattin Demirtaş: 26,8

9-Bilge Yılmaz: 25,7

10-Ali Babacan: Yüzde 21,7

11-Temel Karamollaoğlu: Yüzde 18,7

Seçimleri manipüle eden anket şirketleri yine ortaya çıktı. Yerel seçim öncesi aynı senaryolar... Bu sefer de Metropoll Araştırma. 'En beğenilen siyasetçi' anketi yayınladılar - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin