Seçimler için oy kullanma işlemi sona erdi. Yurt dışında kaç kişi oyunu kullandı? Nobel ödüllü Aziz Sancar nerede oy kullandı?

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için ABD'nin başkenti Washington'da oy verme işlemleri tamamlandı. Sandık kurulu üyeleri, oy kullanma saati bittiğinde oy zarflarını sayıp tutanaklara kaydettikten sonra torbalara koyup mühürledi. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 9 Mayıs'ta tamamlanacak, gümrüklerde ise 14 Mayıs saat 17.00'ye kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol
Seçimler için oy kullanma işlemi sona erdi. Yurt dışında kaç kişi oyunu kullandı? Nobel ödüllü Aziz Sancar nerede oy kullandı?

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için ABD’nin Başkenti Washington DC’de bulunan Türkiye Büyükelçiliğinde oy kullanma işlemi sona erdi.

Oyların sayımı yurt dışında yapılmayacağından sandıkların teslimi için saklama kurulu oluşturuldu. Sandık kurulu üyeleri, oy kullanma saati bittiğinde oy zarflarını sayıp tutanaklara kaydettikten sonra torbalara koyup mühürledi. Saklama kurulu da oy torbalarını güvenlikli özel odada saklamak üzere odaya getirerek kilitledi.

1.6 MİLYON OY KULLANILDI

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışındaki temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 599 bin 152 oldu.

Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) edinilen bilgiye göre, gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerde 27 Nisan'da başlayan oy verme işlemi kapsamında yurt dışında 1 milyon 490 bin 727, gümrüklerde ise 108 bin 425 seçmen oy kullandı. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 9 Mayıs'a, gümrüklerde ise 14 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

HANGİ ÜLKELERDE SONA ERDİ?

Cezayir’de, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için kurulan sandıklarda gerçekleştirilen oy kullanma işlemi tamamlandı. Cezayir’deki seçmenler, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliğinde kurulan sandıklarda 5-7 Mayıs tarihlerinde oylarını kullandı. Oy verme işlemlerinin dün yerel saatle 21.00’da tamamlanmasının ardından sandıklar kapandı. Oy pusulaları, sandık komisyonu ile müşahitler nezaretinde mühürlenerek çuvallara konuldu.

Kazakistan'da, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi sona erdi. Kazakistan'daki Türk seçmenler, Astana Büyükelçiliği ile Almatı ve Aktau'daki Başkonsolosluklarda kurulan sandıklarda 4-7 Mayıs tarihlerinde oylarını kullandı. 

AZİZ SANCAR SEMERKANT'TA OY KULLANDI

Özbekistan’daki Türk seçmenler, Taşkent Büyükelçiliği ile Semerkant Başkonsolosluğu'nda kurulan sandıklarda 5-7 Mayıs tarihlerinde oylarını kullandı. Oy kullanma işlemlerinin bugün yerel saatle 21.00'de tamamlanmasının ardından sandıklar kapandı. Oy pusulaları, sandık komisyonu ve müşahitler nezaretinde mühürlenerek çuvallara konuldu.

Bu arada, Nobel Ödüllü Türk bilim insanı Prof.Dr. Aziz Sancar, adının verildiği Özbekistan'daki bir üniversite laboratuvarının açılışına katılmak üzere bulunduğu Semerkant'ta, başkonsolosluk binasında kurulan sandığa giderek oyunu kullandı.

Çin'de, Türkiye'de ‪14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi sonra erdi.

Çin'deki Türk seçmenler, Pekin Büyükelçiliği ile Şanghay, Guangcou ve Hong Kong Özel İdari Bölgesi'ndeki başkonsolosluklarda kurulan sandıklarda 5-7 Mayıs tarihlerinde oylarını kullandı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin