Seçim sonrası CHP'de sular durulmuyor! Deniz Gürel kulis bilgisini paylaştı: İmamoğlu olağanüstü kurultay için CHP’de yoklama yaptı! Kılıçdaroğlu cephesi ne diyor?

Türkiye'de aylardır süren seçim atmosferinin tamamlanmasının ardından CHP'de tartışmalar durulmuyor. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel CHP ile ilgili önemli kulis bilgisini paylaştı. Gürel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olağanüstü kurultay için parti içinde yoklama yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu cephesinden de yanıt gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol
Seçim sonrası CHP'de sular durulmuyor! Deniz Gürel kulis bilgisini paylaştı: İmamoğlu olağanüstü kurultay için CHP’de yoklama yaptı! Kılıçdaroğlu cephesi ne diyor?

tv100'ün ilgiyle izlenen Eşit Ağırlık programında tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, seçim sonuçlarının ardından Ekrem İmamoğlu'nun CHP'de olağanüstü kurultay yoklaması yaptığı kulis bilgisini paylaştı. Gürel, "Kılıçdaroğlu’na yakın kurmaylar İmamoğlu’nun bu girişimlerinden haberdar olduklarını, aceleci bir girişim olduğunu ve bu girişimin muhalefet bloğuna zarar vereceği endişesindeler" dedi.

Gazeteci Yazar Kenan Alpay , Hukukçu Mete Han Özkan, Posta Gazetesi Yazarı Murat Çelik , Habertürk Yazarı Nagehan Alçı , tv100 Ankara Temsilci Deniz Gürel; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'ın konuğu oldu. 28 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu programda masaya yatırıldı. 

"İMAMOĞLU OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN YOKLAMA YAPTI"
Gürel "CHP’nin MYK toplantısında Kılıçdaroğlu’yla görüşen kurmaylar, istifa edilip edilmeyeceği üzerine uzun bir konuşma yaptılar. Üyelerin bazıları istifa edilmesi yönünde görüş bildirse de başta Selin Sayek Böke, Gamze İlgezdi, Ahmet Akın gibi kurmayların karşı çıkması ve mücadelenin devamı önümüzdeki yerel seçimler gerekçe gösterilerek böyle bir ihtiyacın olmadığı ifade edildi. Bu cephede Kılıçdaroğlu'nun en büyük rakibi, veliahtı olan İmamoğlu'na gözler döndü. İmamoğlu, dün akşam 21.30-22.00 sularında CHP Genel Merkezi'nden ayrılıp İstanbul'a yola çıkıyor. Florya'daki belediye tesislerinde hem bazı delegelerle yüz yüze, bazı delegelerle telefonla görüşerek olağanüstü kurultay için zemin yokluyor." dedi.

"ACELECİ BİR GİRİŞİM"
Kuraltaya ilişkin Gürel "CHP’nin kurultayı seçim sonrasına bırakıldı ve Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından bu kurultayı yerel seçimlerin sonrasına bırakma izlenimi alıyoruz. İmamoğlu, bu süreçte değişim mesajını güçlü bir şekilde verdi. Kılıçdaroğlu’na yakın kurmaylar İmamoğlu’nun bu girişimlerinden haberdar olduklarını, aceleci bir girişim olduğunu ve bu girişimin muhalefet bloğuna zarar vereceği endişesindeler. CHP’de bilek güreşi başlamış durumda." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin