Seçim günü gerginlik. İstanbul Kadıköy'de bir grup okulu bastı iddiası: Kadınların üzerine yürüyüp tehdit ettiler

Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı'nı belirleyecek olan ikinci tur seçimleri devam ediyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre seçimin tamamlanmasına saatler kala bazı bölgelerdeki sandıklarda kavga çıktı. İddiaya göre Kadıköy Bostancı'da bulunan Şenesenevler Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oy verme işlemi sürerken kalabalık bir grup okulu bastı. Bahçedeki kadınların üzerine yürüyerek tehditte bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Seçim günü gerginlik. İstanbul Kadıköy'de bir grup okulu bastı iddiası: Kadınların üzerine yürüyüp tehdit ettiler

Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek ikinci tur seçimlerinde oy verme işlemi sürüyor. Seçimlerin tamamlanmasına saatler kala ülkenin birçok kentinden tartışma haberleri geliyor.

İstanbul'da da bu kavgalardan birinin yaşandığı iddia edildi. Kadıköy'ün Bostancı semtinde Şenesenevler Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oy verme işlemi sürerken kalabalık bir grup okulu basarak kadınlara saldırdı.

İddiaya göre polis, gerginlik kavgaya dönüşünce biber gazı ve cop kullanarak durumu kontrol altına almaya çalıştı.

GAZETECİ DENİZ ZEYREK PAYLAŞTI

İddia edilen olayla ilgili görüntüler paylaşan gazeteci Deniz Zeyrek okulda yaşananları aktardı. Bir yakınının olaya şahit olduğunu söyleyen Zeyrek, saldırganların polise dahi saldırdığını iddia etti.

Zeyrek paylaşımının tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Bir yakınım bu okulda oy kullandı. Bizzat tanık oldu bunlara. Arayıp olanları bana da canlı canlı anlattı. Görüntüde fark etmişsinizdir. Bir Kadına el kaldırmayı/yumruk göstermeyi normal gören bu genç arkadaşlar, daha sonra olaya müdahale eden devletin polisini dahi darp etmişler. Sayın içişleri bakanı cep telefonundaki uygulamadan bir zahmet kimliklerini tespit etsin. Hepimiz görelim kim olduklarını…”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin