Seçim görevli ücretleri ne zaman yatacak. Sandık görevli ücretleri kaç TL. 2023 seçim parası ne zaman yatar?

Sandık görevlisi ücretlerinin yatacağı tarihe ilişkin araştırmalar devam ediyor. 14 ve 28 Mayıs 2023 Pazar tarihlerinde seçim görevlisi olarak çalışan kişiler, '2023 seçim parası ne zaman yatar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 2023 seçim ücretleri henüz hesaplara yatmadı. Peki seçim görevli ücretleri ne zaman yatacak? Sandık görevli ücretleri kaç TL?

Google Haberlere Abone ol
Seçim görevli ücretleri ne zaman yatacak. Sandık görevli ücretleri kaç TL. 2023 seçim parası ne zaman yatar?

14 ve 28 Mayıs tarihlerindeki seçimlerde binlerce kişi okullarda görev yaptı.

Seçimlerin sona ermesinin ardından 'Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatar?' sorusunun yanıtı gündemdeki yerini koruyor.

Sandık görevlisi ücretleri bankalar aracılığıyla hesaplara yatacak.

2023 SEÇİM PARASI NE ZAMAN YATAR?

Sandık görevlisi ücretlerinin hesaplara ne zaman yatacağı henüz belli olmadı. Sandık görevlisi ücretlerinin yatacağı tarih ve miktarıy için gözler YSK'den gelecek açıklamalarda olacak.

Sandık görevlisi ücretlerinin haziran ayının sonlarına doğru hesaplara yatacağı tahmin ediliyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Sandık görevlilerine ve sandık başkanına bu yıl verilecek ücret henüz belli olmadı. 

Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor.

2019 yılında yerel seçimlerde sandık görevli ücretleri şöyleydi;

Başkan ve Üyeler: 261,00 TL

Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL

MÜŞAHİTLERE ÜCRET ÖDENECEK Mİ?

Müşahit veya diğer bir adıyla seçim gözlemcisi sandık kurullarının oluşturulması, oy kullanma, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eder ve gerekli durumlarda itirazlarda bulunur. Müşahitlik, gönüllülük esasına dayalı olarak yapılmaktadır.

Müşahitler, siyasi partilerin ve bağımsız adayların belirleyip İlçe Seçim Kurulu’na sundukları liste üzerinden kura şeklinde belirlenmektedir. Seçim günü görev yapabilmeleri için bir siyasi parti onaylı "Müşahit Görev Belgesi"ne sahip olmaları gerekir. Gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan Müşahitlik görevini yapanlara seçim görevli ücreti ödenmez.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin