Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu hakim karşısına çıktı!

Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin'in Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyası çerçevesinde yargılandıkları davanın ilk duruşması dün görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu hakim karşısına çıktı!

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin’in Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyası çerçevesinde yargılandıkları davanın ilk duruşması dün görüldü.



Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Önderoğlu, Korur Fincancı, Türkiye ile uluslararası medya ve insan hakları örgütleri temsilcileri katıldı.



Ahmet Nesin, yurtdışında olduğu için duruşmaya katılmadı. Tutuklu olan sanık Özgür Gündem Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya da duruşmaya getirilmedi.



Korur Fincancı ve Önderoğlu’nun savunmalarının ardından sanık avukatları suçun oluşmadığını belirterek derhal beraat talep etti.



Mahkeme, sanık savunmaları alınmadığından derhal beraat kararı verilmesi yönündeki talebin reddetti. İnan Kızılkaya'nın duruşma günü hazır edilmesi için cezaevi müdürlüğüne yazı yazılmasına, birleşen dosya sanığı Ahmet Aziz Nesin'in yurt dışında olduğu belirtildiğinden mazeretli sayılarak duruşma günü hazır edilmesi için vekiline süre verilmesine karar verdi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin