Sebastian Szymanski, Süper Lig'de bir ilki başardı! Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçından da üç puanla ayrıldı

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti ve yedinci maçından da galibiyetle ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sebastian Szymanski, Süper Lig'de bir ilki başardı! Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçından da üç puanla ayrıldı

Bu sezon oynadığı tüm resmi maçları kazanan Fenerbahçe kendi saha ve seyircisi önünde sezonun dikkat çeken ekibi Çaykur Rizespor'u konuk etti.

Fenerbahçe sahadan 5-0 gibi net bir skorla galip ayrılarak oynadığı yedinci maçı da kazanmayı başardı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Szymanski, 47. dakikada İrfan Can Kahveci, 62. dakikada Dzeko, 75. dakikada Tadic ve 90+3. dakikada King kaydetti. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 21'e yükseltirken, Çaykur Rizespor 11 puanda kaldı.

Fenerbahçe önümüzdeki hafta Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak. Çaykur Rizespor ise sahasında Samsunspor'u konuk edecek.

SZYMANSKI'DEN EN HIZLI GOL

Çaykur Rizespor karşısında tabelalar 2 dakika 2 saniyeyi gösterirken fileleri havalandıran Fenerbahçe'nin Polonyalı yıldızı Sebastian Szymanski bu sezon Trendyol Süper Lig'deki en erken golü kaydetmeyi başardı.

Sebastian Szymanski, Süper Lig'de bir ilki başardı! Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçından da üç puanla ayrıldı

İSMAİL KARTAL'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

İsmail Kartal, son oynadıkları Başakşehir maçının ilk 11'ine göre kadrosunda tek değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada sakatlığı nedeniyle Başakşehir maçında kadroya alamadığı Bright Osayi-Samuel'i yeniden 11'de değerlendirdi. Başakşehir maçında Osayi-Samuel yerine ilk 11'de forma giyen Jayden Oosterwolde ise yedeğe çekildi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında ilk düdük sesi geldi.

3' Fenerbahçe ilk şutunda golü buldu. Tadic'in ceza sahasına çevirdiği ortayı çok güzel bir vuruşla ağlara yollayan Szymanski takımını 1-0 öne geçirdi.

Sebastian Szymanski, Süper Lig'de bir ilki başardı! Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçından da üç puanla ayrıldı - Resim : 2

5' Fenerbahçe, Szymanski ile ikinci gole yaklaştı. Dzeko'nun pasında ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşu yapan Szymanski kaleci Gökhan'ı geçemedi.

20' Savunmanın arkasına atılan pasta Dzeko, Gökhan ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda savunma son anda araya girerek topu kornere yolladı.

23' Bu kez Çaykur Rizespor tehlike yarattı. Ceza sahası içinde bomboş kalan Varesanovic'in sert şutunda Livakovic gole izin vermedi.

38' Fenerbahçe'nin bulduğu gol, VAR incelemesinin ardından golden önceki pozisyonda elle oynama tespit edildiği için iptal edildi.

44' Tadic'in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dzeko'nun vuruşu direğin bir karış yanından auta gitti.

45' Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

47' Fenerbahçe ikinci yarıya golle başladı. Ceza sahası içinde savunmadan seken topu düzgün bir vuruşla ağlara yollayan İrfan Can Kahveci skoru 2-0'a getirdi.

Sebastian Szymanski, Süper Lig'de bir ilki başardı! Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçından da üç puanla ayrıldı - Resim : 3

62' Fenerbahçe üçüncü golü Dzeko ile buldu. İrfan Can Kahveci'nin pasında çok şık bir bitirici vuruş yapan Dzeko skoru 3-0'a getirdi.

75' Fenerbahçe'de sahneye bu kez Tadic çıktı. King'in şutunda savunmadan seken topu önünde bulan ve ağlara yollayan Tadic skoru 4-0 yaptı.

85' Fenerbahçe'de Mert Müldür sağ kanattan çok iyi bir bindirme yaptı. Dar açıdan vuruşunda Gökhan golü ayaklarıyla önledi.

90+2' Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu ile beşinci gole çok yaklaştı ancak Ferdi'nin sert şutunda top direkten oyun alanına geri döndü.

90+3' Ceza sahasına yapılan ortayı kafayla ağlara yollayan King maçın skorunu belirledi: 5-0.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin