'Sayın Başbakan, peki trol kılıklı gazetecileri ne yapacağız?'

Gülse Birsel, Başbakan Binali Yıldırım'a çağrıda bulundu...

Google Haberlere Abone ol
'Sayın Başbakan, peki trol kılıklı gazetecileri ne yapacağız?'

Hürriyet gazetesi yazarı Gülse Birsel, bugünkü yazısında Başbakan Binali Yıldırım'a çağrıda bulundu.



Yazısında, Yıldırım'ın Reina saldırısından sonra sosyal medyadaki provokatörler için söylediği "Her türlü ayrımcılığı, kin ve nefret söylemini şiddetle reddediyoruz” sözlerine atıfta bulunan Birsel, "Sayın Başbakan, peki trolleri ve trol kılıklı gazetecileri ne yapacağız?" diye sordu.



Birsel, Başbakan Binali Yıldırım'a; "Bunların ayağı her tür medyadan kesilse, ülkenin hem birlik ve bütünlüğüne hem ekonomisine harika ve şipşak bir katkı olmaz mı?" diyerek çağrıda bulundu.



İşte, Birsel'in o yazısı:



"Halkın arasına (klasik kalıplarla söyleyeyim ki anlaşılsın) “nifak tohumları serpen”, insanları “kin ve düşmanlığa teşvik eden”, “birliğimizi, bütünlüğümüzü hedef alan”, “nefret söylemi ve saldırı tehdidi yapan” troller hakkında derhal işlem yapılmalı! İş tehlikeli noktalara varıyor, benden söylemesi.



Sosyal medyaya bakarsanız, ülkede herkes birbirinin boğazını sıkıyor zannedersiniz. Sokakta ise ne böyle bir nefret var ne bu kadar sert ve keskin bir bölünme.



Beşiktaş ve Reina saldırılarından sonra sosyal medyada alkışlayan yaratıkları gördük. Beşiktaş saldırısından sonra hepsi ensesinden yakalandı. Peki Reina’daki terörü övenler kimdir? Acaba aralarında o mesajları yazmak için bir yerlerden para alan var mıdır?"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

 








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin