Saygı Öztürk'ten Soylu'ya gözyaşları içinde cevap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "namus düşmanı" ifadelerini kullandığı Sözcü yazarı Saygı Öztürk, katıldığı KRT TV yayınında cevap verdi. Öztürk konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Google Haberlere Abone ol
Saygı Öztürk'ten Soylu'ya gözyaşları içinde cevap

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun köşe yazısından dolayı 'namussuzluk' suçlaması yönelttiği Sözcü yazarı Saygı Öztürk, katıldığı KRT TV yayınında cevap verdi.

Üzüldüğünü söyleyen ve gözyaşlarını tutamayan Saygı Öztürk, “Her şeyimiz açık, her şeyimiz şeffaf. Onun dışında ne diyebilirim? Gerçekten çok üzüldüm. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının böyle konuşmaması, yazmaması lazım. Ülkem adına üzülüyorum” dedi.

Öztürk, “Bir bakanımızın böyle dememesi lazım bir gazeteciye. Bundan önce bir meslektaşımız Müyesser Yıldız için de aynı şeyleri söyledi. Bu ülkenin gazetecileri bunu hak ediyor mu acaba? Benim namusumu tartacak bakanın olmaması lazım. Malımızı, canımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz bakanın bu tür konuşmalar yapmaması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Öztürk ayrıca, “40 yıldır bu tür polemiklere girmedim. Demokart Parti Genel Başkanlığı döneminden beri de görüşmedim. 40 yıldır namussuzluk yapmadım bundan sonra da yapmam. Ben kalemimi satmam” ifadelerini kullandı.

Öztürk, daha sonra programa devam edemedi ve yayından ayrıldı.

Saygı Öztürk'ten Soylu'ya gözyaşları içinde cevap - Resim : 2

Trabzon Belediyesi’nde işçi olarak işe başlayıp Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kadar yükselen Ali Ayvazoğlu’nun hikayesini, “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlığıyla önceki gün köşesine taşıyan Saygı Öztürk için Süleyman Soylu, “Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır” demişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin