Savcılıktan Tarkan'a 'uyuşturucu tedavisi görme' talebi

Cumhuriyet savcısı, şarkıcının yargılandığı davada tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Savcılıktan Tarkan'a 'uyuşturucu tedavisi görme' talebi

Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun ''uyuşturucu kullanmak'' suçundan yargılandığı davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, Tarkan hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasını istedi.



İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde, şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanığın ''uyuşturucu kullanmak'' suçundan yargılanmasına devam edildi.



Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, Tarkan hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasını talep etti.



-İddianameden-



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şarkıcı Tarkan Tevetoğlu hakkında, ''kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak'' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.



İddianamede Tevetoğlu için ''Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, hüküm vermeden önce uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine, kullanmamakla birlikte kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilebilir'' hükmünün uygulanması talep ediliyor.



İddianamede, 16 sanığın da ''uyuşturucu madde satmak'', ''uyuşturucu madde alınıp satılmasına aracılık etmek'', ''yurda uyuşturucu madde ithal etmek'', ''uyuşturucu madde kullanmak'' ve ''kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak'' suçlarından 1 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.



AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin