Savcılık önlem aldı ama... Fuat Avni yine bildi!

Usülsüz dinleme operasyonu öncesinde savcılığın, Twitter’da Fuat Avni ismini kullanan kişinin soruşturmayı öğrenmemesi için özel önlem aldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Savcılık önlem aldı ama... Fuat Avni yine bildi!

Savcılık, şehir dışında bulunan şüphelilerin isimlerini operasyona saatler kala UYAP’a yüklerken, Ankara’da bulunan şüpheliler için çıkarılan gözaltı kararı da özel kurye ile emniyete gönderildi. Ancak Fuat Avni adlı hesaptan yine de soruşturmaya ilişkin geceyarısı tweet atılması önlenemedi.



Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya, operasyonda gözaltına alınacak isimlerin dışırayı sızmaması için listeyi UYAP’a sabah saat 05.00 sıralarında yükledi. Ankara’da gözaltına alınacak istihbaratçı polisler ve 3 TİB görevlisinin adreslerini de emniyete özel bir kurye ile iletti. Savcılık kaynakları bu uygulamanın gerekçesini de “Fuat Avni” diye açıkladı. Bu tür operasyonların Fuat Avni isimli twitter hesabından önceden açıklandığını belirten Savcılık kaynakları,  operasyonun  aynı adresten gece 01.30 gibi duyurulduğunu, ancak içeğine yönelik herhangi bir bilginin olmadığını belirttiler. Soruşturmada operasyonun bilgilerinin sızmaması için Emniyetten sadece bir görevli ile Adliyede de savcılık katibinin dışında adliyede kimseye haber verilmediği bildirildi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin