Savcılık Dilan-Engin Polat'ın şirketlerine kayyum atanmasını istemişti. Hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi. Çiftin avukatı da davadan çekildi

Kara para aklama iddialarıyla Türkiye'nin gündemini sarsan ve dün tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan- Engin Polat'la ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetti. Öte yandan Polat çiftinin avukatları davadan geri çekildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Savcılık Dilan-Engin Polat'ın şirketlerine kayyum atanmasını istemişti. Hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.  Çiftin avukatı da davadan çekildi
AA

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında olduğu 14 kişi tutuklandı.

Dilan Polat- Engin Polat davasında yeni bir gelişme yaşandı. Gazeteci Murat Ağırel, Polat ailesine ait şirketlere kayyum atanabileceğini açıklamıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, haklarında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı.
Dilan Polat, eşi Engin Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın aralarında olduğu 14 kişi tutuklandı.

KAYYUM ATANACAK

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 14'ünün tutuklandığı soruşturma kapsamında savcılık soruşturmaya konu olan 27 şirkete kayyum atanmasını talep etti.

Hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetti.

AVUKATLARI DAVADAN GERİ ÇEKİLDİ

Kara para aklama’ suçlamasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat‘ın avukatı Çağdaş Çelik, müvekkillerinin tutuklanması sonrası dosyadan çekildiğini açıkladı.

TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan Çelik, müvekkilerinin ‘kara para aklama’ suçlamasıyla yargılandığı davadan çekildiğini açıkladı.

Çelik, “İddiaların delillendirildiğini kabul ediyor musunuz” sorusuna, “Hayır kabul etmiyorum. Dosyanın içeriğini görmedim” yanıtını verdi. Çelik, “Niçin bu kararı aldınız?” sorusuna ise “Sadece dosyanın içinde olmak istemiyorum artık” şeklinde karşılık verdi.

 


Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin