Savcı 'Polisi, Uğur Kurt’u meşru müdafadan vurdu' dedi, sosyal medyada tepkiler gecikmedi

Savcıya göre, Kurt’u vuran polis “meşru müdafaa” kapsamında vurdu

Google Haberlere Abone ol
Savcı 'Polisi, Uğur Kurt’u meşru müdafadan vurdu' dedi, sosyal medyada tepkiler gecikmedi

Okmeydanı Cemevi’nde cenaze beklerken polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili  Savcı Hasan Yılmaz’ın, “Şüpheli polisin molotof atılmasına karşılık meşru müdafaa kapsamında ve saldırıyla orantılı hareket ettiği”  kapsamında soruşturmayı yürüttüğü ortaya çıktı.



Savcı Yılmaz'ın kararının ardından sosyal medyada tepkiler gecikmedi.



İşte o tepkilerden bazıları:



Engin Bas ‏@enginbas  



Sarısürüklerin evine girip Ethem'in fotograflarını çalmışlar http://www.diken.com.tr/vitrin/sarisuluk-ailesinin-evine-girdiler-ethemin-fotograflarini-caldilar/ … Uğur Kurt'u öldüren polislerin soruşturulamadığı gün



leyla alp ‏@leylaalp 



Mermiden çıkan kurşun yasalsa öldürenin değil ölenin suçlu olduğu ülkedir Türkiye.Ölmek yasadışı öldürmek "meşru müdafaa" olur.



Sabahat Akkiraz @sabahatakkiraz

Cemevinde katledilen Uğur kurt için "Adalet bozulmuş, düzen yorulmuş"



Müslim Sarı @muslimsarichp

Uğur Kurt'u vuran polisin meşru müdafada olduğunu söyleyen savcı ve olay yerine neredeyse gelmeyen savcı. Adalet çoktan kayboldu bu ülkede.



Sezgin Tanrıkulu @MSTanrikulu

Ugur Kurt'un öldürülmesini soruşturan savcı, soruşturmayı meşru müdafaa üzerinden yürütüyor! Katili himaye etmek değişmeyen yargı geleneği..



Uğur Gürses @ugurses

Savcının takdiri: Uğur Kurt'u vuran polis meşru müdafaadaydı! http://t.co/5RsBfEFtHu (HSYK üyeleri yıllar sonra günah çıkarır mı?)



Müslim Sarı @muslimsarichp

Uğur Kurt'u vuran polisin ifadesi alınmadı. Neden? Çünkü öldürülen başbakan için siyasi rant olarak kullanılabilecek birisi değil.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin