Savaş muhabirliği eğitimi başlıyor

AA'nın yeni sertifika programı eğitimlerine start veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Savaş muhabirliği eğitimi başlıyor

Anadolu Ajansının (AA) 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde kurduğu Haber Akademisince Polis Akademisi işbirliğiyle verilecek "Savaş Muhabirliği Sertifika Programı" 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak.



Uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek eğitimin 4'üncü döneminin açılışı, AA Yönetim Kurulu Başkanı veGenel Müdürü Kemal Öztürk ve Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak'ın katılacağı törenle, Polis Akademinin Anıttepe yerleşkesinde saat 11:00'de yapılacak.



8-19 Eylül tarihleri arasında verilecek eğitime, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarında çalışan 30 muhabir, foto muhabiri ve kameraman katılacak.



İlke olarak savaş muhabirliği eğitimi almamış kişileri savaş ve olağanüstü durumların yaşandığı bölgelere göndermeyen AA'nın Şam, Gazze, Katar, Erbil gibi bölgelerde görev yapan gazetecileri de eğitime alınacak.



Eğitimle habercilerin öncelikle hayatta kalması, sonrasında haber yazımı, fotoğraf ve video çekimlerinin merkeze iletimi konusunda bilgilendirilmesi hedefleniyor.



Savaş Muhabirliği



Eğitim boyunca TSK ve AFAD yetişmiş profesyonel kadrosuyla eğitime destek verecek.



İlk yardım, terör ve terörizm, toplumsal olaylar, sığınmacılar mülteci kampları, olağanüstü durumlarda medya yönetimi, terör ve şiddet olaylarında yayın ilkeleri, savaş foto muhabirliği, savaş kameramanlığı, savaş muhabirliği, beden dili, suda hayatta kalma, savaş, haber, fotoğraf ve görsel haber örnekleri, risk analizi, yakın savunma, silah balistik, kişisel güvenlik, adam kaçırma rehin alma, patlayıcı maddeler ve bubi tuzakları dersleri, Polis Akademisi uzmanlarınca verilecek.



Kursiyerler, savaş teorisi ve terminolojisi, savaş hukuku, hava ve deniz operasyonları, NBC saldırıları, rota belirleme ve harita okuma derslerini de TSK'dan alacak. Doğal afetler dersi ise AFAD'ın simülasyon deprem merkezinde uygulamalı olarak anlatılacak.



Uluslararası sertifika verilecek



Savaş muhabirliği, kameramanlığı, foto muhabirliği ve olağanüstü durumlarda medya yönetimi gibi dersler, AA'nın tecrübeli uzman kadrosu tarafından verilecek.



Eğitim sırasında savaş bölgelerinde bulunmuş, uluslararası tanınırlığı olan foto muhabirleri ve kameramanlar da kursiyerlere vereceği konferanslarla katkıda bulunacak.



Eğitimin sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliği olan sertifika verilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin