Savaş Ay, gazetesinin önünden uğurlandı

Usta gazeteci, yıllarca görev aldığı gazetenin önünden son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Savaş Ay, gazetesinin önünden uğurlandı

Tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 9 Kasım'da hayatını kaybeden gazeteci-yazar Savaş Ay için yıllarca görev yaptığı Sabah gazetesi önünde tören düzenlendi.



Barbaros Bulvarı'ndaki gazete binası önündeki törene, Ay'ın cenazesi getirildi. Tabutun üzerine Ay'ın fotoğrafı ve adeta kendisiyle özdeşleşen, üzerinde 'A' yazılı şapkası bırakıldı. Usta gazetecinin oğlu Ulaş Ay, törene babasının fotoğraf makinesi boynunda asılı olarak geldi. Törene, Ulaş Ay'ın yanı sıra Savaş Ay'ın kızkardeşi Işıl Ay, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, televizyoncu Korcan Karar, aralarında Hıncal Uluç, Mahmut Övür, Hasan Bülent Kahraman'ın da bulunduğu çok sayıda yazar, çalışma arkadaşları ve meslektaşları katıldı.



Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, yaptığı konuşmada Ay’ın mesleğine aşık olduğunu ve gazeteciliği hayatının her saniyesine yerleştirdiğini belirterek, Savaş Ay'ın hastanede yazdığı son yazıları okudu. Törende Ay'ın bazı meslektaşlarının ve yakınlarının ağladığı gözlendi. Şafak, sözlerini “Hoşça kal Savaş Ay, hoşça kal” diyerek bitirdi.



İmam Mustafa Çiçek tarafından okunan duaların ardından, Ay'ın çalışma arkadaşlarından 'helallik' alınarak tören sonlandırıldı.



Gazeteci Ay'ın cenazesi, arkadaşları ve meslektaşlarının alkışları arasında cenaze aracına konularak, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek tören için buraya götürüldü.



Savaş Ay'ın naaşı Fatih Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından, Kozlu'daki aile mezarlığına defnedildi. AA




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin