Saros Körfezi’nde şimdi de doğalgaz depolama alanı. EPDK ihaleye çıktı.

Saroz körfezine doğal gaz aktarma limanı yapılmasından sonra Saros gönüllülerini kızdıracak bir karar daha geldi. Fay hattı üzerine yapıldığı belirtilen limandan sonra EPDK'dan kritik bir adım daha geldi ve depolama alanları için ihaleye çıkıldığı duyurusu yapıldı. Saros Halkı, Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönüllüleri bu karara karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Saros Körfezi’nde şimdi de doğalgaz depolama alanı. EPDK ihaleye çıktı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Saros FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) depolama lisansı başvurusu yaptı.

EPDK'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, BOTAŞ, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyü mevkisindeki terminal için depolama lisansı başvurusunda bulundu.

Duyuruda, "27 Mart 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar duyuruya konu yerde faaliyet göstermek isteyen tüzel kişilerin Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde depolama lisans başvurusunda bulunması gerekmektedir. Bu tarih sonrasında yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan fay hattı üzerine yapıldığı iddia edilen doğal gaz aktarma limanı bölge halkını oldukça tedirgin etmiş, Saros Gönülluleri tarafından yüzbinlerce imza toplanmış, Keşan'da 5 bin kişilik yürüyüş ve miting yapılmıştı.

EPDK'dan kritik bir adım daha geldi ve fay hattı üzerine yapılan limanın ardından, depolama alanları için ihaleye çıkıldığı duyurusu yapıldı.

Saros Halkı, Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönüllüleri bu karara karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin