Saros Körfezi için yeni çağrı: İşkenceyi durdurun!

Çevre halkının tüm itirazlarına rağmen Saros Körfezi'ne yapılması planlanan FSRU limanı ile ilgili olarak, Saros Gönüllüleri Dayanışma Komisyonu'ndan yeni bir çağrı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Saros Körfezi için yeni çağrı: İşkenceyi durdurun!

Çevre halkının tüm itirazlarına rağmen Saros Körfezi'ne yapılması planlanan FSRU limanı ile ilgili olarak, Saros Gönüllüleri Dayanışma Komisyonu'ndan yeni bir açıklama yapıldı.

'Saros Körfezi'ne İşkenceyi durdurun' çağrısıyla yayınlanan açıklamada toprak sahiplerine 'Acele kamulaştırma ve El Koyma tebliği'nin yeni gönderildiği belirtildi.

BOTAŞ tarafından yapılması planlanan 'Saros FSRU Gemi İskelesi' projesi için Botaş mülkiyet sahiplerinin bilgisi dışında, kepçe, dozer, kamyon gibi tüm iş makineleri ile Saros körfezine girmiştir" denilirken açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"SAROS KÖRFEZİNE İŞKENCEYİ DURDURUN

Saros körfezimizin Sazlıdere kıyılarında alelacele inşaatı başlatılan,(FSRU )Likit doğalgaz limanı ve boru hattı 20 gündür tarım topraklarımızı yok ederek devam ederken, ACELE KAMULAŞTIRMA ve EL KOYMA tebliği toprak sahiplerine daha yeni gönderilmiştir.

Gerekçeli karar 17.07.2020 tarihinde verildiği halde Botaş şirketi aylarca kararı tebliğ ettirmemiştir. Arazi sahiplerine karar tebliğini yaptırmayan Botaş mülkiyet sahiplerinin bilgisi dışında, kepçe, dozer, kamyon gibi tüm iş makineleri ile Saros körfezine girmiştir. Halkın hizmetinde olmasi gereken Botaş maalesef dış ticarete ülke topraklarını ve Saros körfezimizi kurban etmektedir.

Saros Körfezi için yeni çağrı: İşkenceyi durdurun!

Doğal yaşam hakkımıza rant ve kâr için saldıran Botaş yurttaşların zorlama ile mülkiyet haklarını ellerinden almıştır. Arazi sahibi ailelerin Atalarından kalan en değerli topraklarına el konulmuştur.

Çok düşük bedellerle Botaş şirketinin vatandaşların ata topraklarını acele kamulaştırması halka karşı hukuksuzluk reformudur.

Saros Körfezi için yeni çağrı: İşkenceyi durdurun! - Resim : 2

Dava süreçleri sonlanmadan ve 2 ayrı keşif ve bilirkişi incelemesinin hemen ardından hukuka ve ÇED yönetmeliğine aykırılıklara rağmen başlayan inşaat ve hafriyatlar her gün daha fazla araziye zarar vermektedir.

Edirne İdare Mahkemesince bu hukuksuzluğun bir an önce Yürütmesinin Durdurulmasını talep ediyoruz. Saros körfezinde, denizde ve karada yaşayan tüm canlılara, insan haklarına yapılan haksızlığa karşı tüm insanlığı dayanışmamızı büyütmeye çağırıyoruz.

Saros Gönüllüleri Dyanışması Komisyonu"

Saros Körfezi için yeni çağrı: İşkenceyi durdurun! - Resim : 3

Saros Körfezi için yeni çağrı: İşkenceyi durdurun! - Resim : 4

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin