Sarımsakların ömrünü uzatan yöntem bulundu: Bu formülle sarımsaklarınız günlerce çürümeyecek. Sarımsak nasıl muhafaza edilmeli?

Sarımsakları uzun süre çürümeden muhafaza etmenin sırrı bulundu. Bu yöntem sayesinde sarımsaklarınız uzunca süre çürümeden kalabilecek. İşte dikkat etmeniz gereken o durumlar...

Google Haberlere Abone ol
Sarımsakların ömrünü uzatan yöntem bulundu: Bu formülle sarımsaklarınız günlerce çürümeyecek. Sarımsak nasıl muhafaza edilmeli?

Antibiyotik açısından son derece güçlü bir gıda olan sarımsak, insan sağlığını koruma altına alan aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan önemli gıdalardan bir tanesidir. Sağlığa olan faydalarının yanı sıra yemeklerin çok daha lezzetli olmasına yardımcı olan sarımsağı pek çok kişi yanlış şekilde muhafaza ediyor.

Yanlış muhafaza edilmesi dolayısıyla kısa süre içerisinde çürümeye başlayan sarımsağı uzun süre taze şekilde muhafaza edebilmek için dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar bulunmaktadır. İşte sarımsağı doğru şekilde muhafaza etmenin o detayları...

 

SARIMSAKLARINIZ UZUN SÜRE TAZE KALACAK

Sarımsakları çürümeden uzun süre muhafaza edebilmek için dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar bulunmaktadır. İşte sarımsakları doğru şekilde muhafaza edebilmek için dikkat edilmesi gereken o detaylar;

Sarımsakları uzun süre muhafaza edebilmek için dikkat edilmesi gereken durumların başında şüphesiz güneşten uzak tutma durumu gelmektedir. Güneş ışığı sarımsağın direkt olarak çürümesine neden olurken, sarımsakları güneşten uzak serin ve kuru bir yerde saklamanız önemlidir.

Sarımsaklar düşük sıcaklıklarda çok daha dayanıklıdır. Dolayısıyla sarımsakları serin yerlerde muhafaza etmeniz çok daha etkili olacaktır.

Sarımsakların bozulmasını engellemek için kabuklarıyla birlikte bütün şekilde saklamanız önemlidir. Bütün sarımsaklar çok daha uzun süre taze şekilde kalacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin