Sarıgül'den TMSF açıklaması! 'Yapılmak istenen bir provokasyondur'

Mustafa Sarıgül, TMSF tarafından tüm mal varlığına el konulması kararını provokasyon olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül'den TMSF açıklaması! 'Yapılmak istenen bir provokasyondur'

Şişli Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, TMSF tarafından tüm mal varlığına el konulması kararına ilişkin, “Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. Benim TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur” dedi.



Sarıgül yaptığı açıklamada, “Bugün TMSF tarafından banka hesaplarıma ve mal varlığıma haciz ve tedbir konulmuştur. Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. Benim TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur. Bu olay, öğrendiğim kadarı ile 1998 yılına ait ve benim dışımdaki kişilerin kredi borcu ile ilişkilendirilerek yapılmak istenen bir provokasyondur. Ben TMSF’den geçen 16 yıl içerisinde bir mektup dahi almış değilim” dedi.



TMSF’ye başvurarak borçlu olduğuna dair belge talep ettiğine dikkat çeken Sarıgül, “Bugün avukatım vasıtası ile resmen TMSF’ye başvuru yaparak, benim borçlu olduğumu gösteren bir belge varsa örneğinin tarafıma verilmesini istedim. Ancak böyle bir belge verilemedi, çünkü böyle bir husus kesinlikle söz konusu değildir” dedi.



Sarıgül, “Bu olay tamamen, devletin kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edilmesinden ibarettir. Halkın güvenini kaybederek şahsıma yönelik bu siyasi saldırıyı yapanlar, bunun cevabını 30 Mart akşamı sandıkta mutlaka alacaktır” dedi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin