Sarıgül'den Gezi'ye selam, Fenerbahçelilere destek

1, 5 ay sonra ilk kez bir TV programına çıkan Mustafa Sarıgül, 32. Gün'de “İlk icraatım Gezi'de ölenler için saygı duruşunda bulunmak olacak” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül'den Gezi'ye selam, Fenerbahçelilere destek

30 Mart'taki yerel seçim yaklaşırken, İstanbul'daki yarış kızışıyor. 20 yıl aradan sonra İstanbul'u geri almayı hedefleyen CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, seçim çalışmalarını 32. Gün'e anlattı.



Gezi Parkı olayları sonrası artan kamplaşmayı bitirmeyi hedeflediğini söyleyen Sarıgül, “Seçilirsem ilk icraatım Gezi'de kaybettiğimiz yedi can için saygı duruşunda bulunmak olacak” dedi.





“Kadir Abi dozerleri sokmasaydı yedi can ölmezdi”



CHP'nin İstanbul Adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul'da en büyük problemin bölünmüşlük olduğunu belirtti. 30 Mart'ta seçilirse, İstanbul'da kin, nefret ve sevgisizlik dönemini bitireceğini söyleyen Sarıgül, “Sevgili Kadir Abi Taksim’e dozerleri sokmasaydı yedi can ölmezdi. Yedi canın ölmesine yol açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karardı” dedi. Gezi Parkı'na gitmediği için eleştirileri oklarının hedefi olan CHP'nin İstanbul adayı Sarıgül, Gezi'ye doktorlar ve Fen İşleri ekipleriyle lojistik destek verdiklerini söyledi. Sarıgül, “Gitseydim oradaki gençlerin emeğine saygısızlık yapmış olurdum. Gezi'yi kullanmaya çalıştı derlerdi. Gezi demokratik bir tepkiydi” diye konuştu.



“Yarı finali ben oynayacağım. Kılıçdaroğlu finali genel seçimde oynayacak”



32. Gün Genel Yayın Yönetmeni Hilmi Hacaloğlu'nun sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül, “asıl hedefinin CHP Genel Başkanlığı olduğu” iddialarına da cevap verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla kader birliği yaptıklarını söyleyen Sarıgül, “Biz önce İstanbul’da yarı finali alacağız sonra da final Ankara’da ve Başbakanlık'ta olacak ve partimizin iktidarı olacak. Yarı finali ben oynayacağım, finali Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu oynayacak ve inşallah da yapılacak olan ilk genel seçimde, Genel Başkanımızı Başbakan olarak göreceğiz.” dedi.



“Bütün cemaatlerle diyaloğum iyidir”



İnançlara saygılı laikliği savunan, Atatürkçü bir sosyal demokrat olduğunu söyleyen Sarıgül, arkasında Cemaat ve ABD'nin olduğu iddialarına da yanıt verdi. Cemaatlerin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu belirten Mustafa Sarıgül, “Cemaatler bizim inanç önderlerimizdir. Benim bütün cemaatlerle de diyaloğum son derece iyidir. Bütün cemaatlerin de bir dediğini iki etmemişimdir. Burada bizim İslami cemaatlerimiz de var ama Musevi cemaatinin de, Ermeni cemaatinin de bir dediğini iki etmemişimdir. Ben insana insan diye bakıyorum. Hangi cemaate, hangi inanca, hangi kültüre mensup diye bakmıyorum” diye konuştu.





Galatasaraylı Sarıgül'den Fenerbahçelilere destek



Sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğu bilinen CHP Adayı Mustafa Sarıgül'e seçim çalışmaları sırasında bir grup Fenerbahçeli taraftarın kendisine yaptığı tezahüratı da karşılıksız bırakmadı. Kendisine hediye edilen sarı lacivert atkıyı boynuna takan Sarıgül, 3 Temmuz sürecinde mağdur olduklarını söyleyen taraftarlara destek verdi. Sarıgül, “Vermiş olduğunuz barış mücadelesini, demokrasi ve insanlık mücadelesini biliyorum. Hiçbir zaman güçlüden yana olmadınız. Haklıdan yana oldunuz. Tarih yazdınız” dedi.   



İşte Sarıgül'ün '32. Gün'deki açıklamaları:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin