Saray'da hummalı çalışma! YouTube'a 'başkanlık dersi' videosu yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan ilginç adım...

Google Haberlere Abone ol
Saray'da hummalı çalışma! YouTube'a 'başkanlık dersi' videosu yüklendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Ağustos 2015 günü Rize’de yaptığı konuşmada “İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye’nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir” demişti.



O konuşma, yeni anayasa yapım sürecinin başlangıç adımı olmuştu ve yeni anayasanın da bir ‘sistem değişikliği’ mantığı ile yapılmak istendiğini ortaya koymuştu. O günden beri AK Parti’de, Başbakanlık’ta ve Cumhurbaşkanlığı’nda hummalı bir anayasa vebaşkanlık sistemi çalışması yürüyor.



SOLCU BİLİNİYOR



Söz konusu çalışmaların Cumhurbaşkanlığı’ndaki anahtar isimlerinden biri ise Mehmet Uçum. 1965’te Kars’ta doğan Uçum, liseyi Kars Endüstri Meslek Lisesi’nde ve üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu. Solcu olduğu, 16 yaşında tutuklandığı bilinen Uçum, insan hakları ve demokrasi alanındaki çalışmaları ile biliniyor. “Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları” adlı sivil inisiyatifte yer alan Uçum, çözüm sürecinde Akil İnsanlar heyetinde de görev almıştı. Uçum, 7 Haziran’da AK Parti Kars Milletvekili olarak parlamentoya girmesine karşın, 1 Kasım seçimlerine girememişti. Halen Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanları arasında yer alıyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin