'Şantaj gazeteciliği bitti'

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, şantaj gazeteciliğinin sona erdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Şantaj gazeteciliği bitti'

Çorum’da yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu’nun Çorum’a açacağı şubeler ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yük olmaya değil, yük almaya geldiklerini belirten Atalay, ülkenin her tarafında olmak istediklerini söyledi.



Çorum’un Türkiye’nin gelişen illerinden biri olduğunu ve her geçen gün geliştiğini dile getiren Atalay, Basın İlan Kurumu’nun 32. şubesini Çorum’a açmaktan memnun olduklarını ifade etti. Basın kuruluşlarının bugüne kadar çözümün bir parçası olduğunu dile getiren Atalay, bundan sonra da olmaya devam edeceğini kaydetti.



Bir ilde bir şey olacaksa bunu herkese benimsetecek gücün basında olduğunu dile getiren Atalay, “Bir yanlışlık, eksiklik varsa bunu da giderecek olan sizlersiniz. Sizin yapacağınız habercilik önemli. Özgür habercilik yapmanız lazım. Bu konuda size hiç kimsenin kaleminize dokunmaması lazım. Bu konuda Basın İlan Kurumu olarak hep yanınızdayız. Alabildiğine özgür, çok sesli bir medyanın oluşması lazım. Yerelde oluşması lazım. Çorum’da oluşması lazım. Bir şeylerden de sakınmak gerekiyor. Şantaj gazeteciliği bitmiştir. Yalan habere hiç tevessül etmeyelim. İftira hiç yapmayalım. El ele, kol kola inandığımızı gördüklerimizi net olarak yazabilelim. Bu konuda bir sıkıntı yaşarsanız Basın İlan Kurumu olarak hep yanınızdayız. Bir telefon kadar yakınız” dedi.



Ülkede zaman zaman rahatsızlık veren gazetecilikler olduğunu dile getiren Atalay, bunların sayısının gazetecilik yapmak isteyenlerin sayısından daha az olduğuna dikkat çekti. Bu tür kişilerin sesleri, gürültüleri ile oluşturdukları kirli ortamın bütün gazetecilerin yanlış iş yaptığı gibi algılandığını veya öyle sunulduğunu söyleyen Atalay, “Fikir işçileri, bu işe emek koyanlar, gazeteciliği benimsemiş insanlar, toplumda kamu adına denetimi sağlamak için kolları sıvamış olanlar bütün yanlış ithamları kabul etmiyor. Aramızda olumsuzlukları ön plana çıkmış insanlar varsa cemiyetlerin önderliğinde kendi içimizde eritmemiz, iyi gazetecilik yapan insanlar haline getirmemiz lazım. Hangi görüşten olursa olsun habercilikle, yorumculukla, inandıklarıyla toplumun karşısına çıkmak isteyenler bunu rahatlıkla yapabilirler. Sağlam düşüncenin toplumu da sağlam hale getireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.



Toplantıya Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Hitit Gazeteciler Derneği Başkanı Tugay Afat ve BİK daire başkanları katıldı. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin