Sansasyon yaratan haber meğer şakaymış!

Suudi Arabistan Müftüsü'yle ilgili iddialar 'şaka' çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sansasyon yaratan haber meğer şakaymış!

Suudi Arabistan Müftüsü Abdüllaziz bin Abdullah'ın "Erkek şiddetli açlık durumunda karışını ya da karısının bazı parçalarını yiyebilir" diye fetva verdiği iddiası sosyal medyada tepki çekmişti.



Haberin dünya medyasında yankı bulmasının ardından Suudi Arabistan Müftülüğü yazılı bir açıklama yaparak böyle bir fetva verilmediğini açıklamıştı.



Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, bugünkü köşesinde sansasyon yaratan iddiaların medyada yer alma 'öyküsü'nü okuyucuyla paylaştı.



Bildirici, iddiaların kaynağının Faslı bir blog yazarı olan İsrafil al-Magribi'nin mizahi bir hiciv yazısı olduğunu belirtti.



Bildirici, haberi aşağıdaki yazısıyla köşesine taşıdı:



Zaytung şakası gibi



Hürriyet'in ilk sayfasında 'Aç kalırsan karını ye' başlığıyla çıkan ve geçen hafta çok tepki çeken haberin 'Zaytung' türü bir mizah ürünü olarak başlayan öyküsünü anlatayım size.



Suudi Arabistan Müftüsü Abdüllaziz bin Abdullah'ın "Erkek şiddetli açlık durumunda karısını ya da karısının bazı parçalarını yiyebilir" şeklinde fetva verdiği söylentisi, önce Lübnan'daki bazı internet sitelerinde dolaşıma çıktı. Özellikle İran yanlısı medya, bu iddiaya yer verdi. Oradan alıp dünyaya yayan da Londra merkezli Al Kuds el Arani gazetesinin internet sitesi oldu.





Yazının tamamını okumak için tıklayın.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin