Şanlıurfa'da iki polisi şehit eden saldırgan ölü ele geçirildi

Şanlıurfa’da, Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ile polis memuru Cemal Bozkurt’u şehit eden Mehmet Aslan (42), ölü ele geçirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2 kahraman polisimize alçakça silah sıkan hain, Şanlıurfa Emniyetimizin operasyonu ile ölü geçirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı." açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da iki polisi şehit eden saldırgan ölü ele geçirildi

Mehmet Aslan’ın 2004 yılında cinayet suçundan tutuklandığı, 2013 yılında da tahliye olduğu belirtildi. Aslan'ın cinayetin yanı sıra gasp, adam yaralama, tehdit, mala zarar verme, ruhsatsız silah bulundurma gibi suçlardan yaklaşık 30 kaydı bulunduğu bildirildi.

SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada 2 polisin şehit olduğu saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Bir halk otobüsünün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, polisler, kullandıkları araçla içerisinde silah olduğu yönünde ihbarda bulunulan otomobilin önünü kesiyor. Araçtan inen polis memurları, şüpheli Mehmet Aslan’ın (42) saldırısına uğruyor. Saldırgan, otomobili terk edip yaya olarak ara sokağa girerek kaçıyor.

BAKAN SOYLU: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2 kahraman polisimize alçakça silah sıkan hain, Şanlıurfa Emniyetimizin operasyonu ile ölü geçirildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı." açıklamasında bulundu.

Şanlıurfa'da iki polisi şehit eden saldırgan ölü ele geçirildi

2 POLİSİ ŞEHİT EDEN ZANLININ YERİ TELEFON SİNYALİNDEN BULUNDU

Şanlıurfa’da 2 polis memurunun şehit edildiği olayın zanlısı Mehmet Aslan'ın saklandığı yerin telefonla babasını arayınca tespit edildiği öğrenildi. Şüpheli Mehmet Aslan, kent merkezinden Şanlıurfa- Mardin istikametine kırsal yollardan yaya olarak kaçtı. Poliste çok sayıda suç kaydı bulunan Mehmet Aslan’ın yakalanması için polis ekiplerince kent merkezinde bulunan 25 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Ancak şüpheli bulunamadı. Gece boyunca yaya olarak 24 kilometre boyunca yürüdüğü belirlenen Aslan, bir süre sonra babası Tufan Aslan’ı cep telefonuyla arayarak yardım istedi. Bunun üzerine kaçan zanlının telefon sinyalinden yeri tespit edildi. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri kırsal Kaynak Mahallesine baskın yaptı. Şüphelinin sulama kanalındaki sazlık alanda tespit edilmesi üzerine olay yerine zırhlı araçlı özel harekat polisleri sevk edildi.

YİNE KARŞILIK VERECEKTİ

Kaynak Mahallesi İlkokulunun güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde; kıstırılan Mehmet Aslan, polisin çağrısına karşılık elini beline atıp tabancasını çıkarması üzerine girilen çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Olay yerinde şüphelinin attığı tabancanın bulunması için polis ve jandarma ekipleri dedektörle arama yapıldı. Mehmet Aslan’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, babası ve 3 kardeşi gözaltına alındı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin