Şanlıurfa Siverek'te 14 ve 10 yaşındaki iki kardeşten 24 saattir haber alınamıyor

Şanlıurfa Siverek'te dün karnelerini alan 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Medine Baturalp ile kardeşi 5’inci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Bünyamin Baturalp kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasından son görüntüleri tespit edilen çocuklardan 24 saattir haber alınamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa Siverek'te 14 ve 10 yaşındaki iki kardeşten 24 saattir haber alınamıyor

Türkiye güne 'kayıp çocuk' vakası ile uyandı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Abdalağa Mahallesi'nde bulunan Yunus Emre Ortaokulu'nda eğitim gören Medine ve Bünyamin Baturalp isimli çocuklar karnelerinin almalarının ardından kayboldu.

Baturalp ailesi karne sonrası eve gelmeyen çocuklarının ilk saatlerde akrabalarına gittikleri sandı, saatler geçmesine rağmen eve gelmeyen kardeşler, aileyi harekete geçirdi. Yakın tüm komşu ve akrabalarında çocukları soran aile herhangi bir bulguya ulaşmaması üzerine polise haber verdi.

El ele yürürken görüntüleri ortaya çıktı

Polis ekipleri okul çevresinde güvenlik kamaraları incelemesi sonucu, iki kardeşin Siverek-Şanlıurfa karayolundan el ele yürüdükleri görüntülerine ulaştı, 2 kardeş en son saat 11.30 sıralarında Siverek Devlet Hastanesi bahçesinde güvenlik kamalarına görülüyor.

 

Sabahın ilk ışıklarıyla beraber kayıp çocukların akrabaları ve polis ekipleri hastane çevresinde ve çevre köylerde geniş arama çalışmaları başlattı. Tüm ihbarları değerlendiren güvenlik güçleri iki kardeşin bulunması için aile ile birlikte koordineli çalışmayı sürdürüyor.

Kaybolan kardeşlerin amcası Abdullah Baturalp, "Yeğenlerin dün karnelerini aldıktan sonra eve gelmiyor, anne ve babası ilk başta çocukların her zaman olduğu gibi akrabalarına gittiklerini sanıyor ama saatler geçmesi üzerine çocuklardan ses çıkmayınca aramaya koyuluyorlar, çocuklar dünden beri kayıp, aile olarak polis ekipleriyle birlikte dünden beri çocukları arıyoruz. Devletimizden, AFAD’tan yardım bekliyoruz" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin