'Sanırım o son noktadayız' uyarısı yapan Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, 'Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike'yi yazdı

"Berat Albayrak, görevden 'affını isterken', 'Allah sonumuzu hayır etsin' demişti. Sanırım o son noktadayız" diye yazan Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Türkiye'yi bekleyen büyük tehlikenin ne olduğunu yazdı. İşte Yarkadaş'ın yazısı...

Google Haberlere Abone ol
'Sanırım o son noktadayız' uyarısı yapan Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, 'Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike'yi yazdı

Barış Yarkadaş'ın Korkusuz gazetesindeki yazısı

Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike

Siz bu yazıyı okurken, 1 dolar muhtemelen 14 TL’yi aşmış, Euro ise muhtemelen 16 TL bandına dayanmış olacak. Saçma sapan bir teori yüzünden dolar ve euronun yükselmesi, dolayısıyla TL’nin değer kaybetmesi için uğraşan AKP ve MHP iktidarı, milyonlarca insanı sefalete sürüklüyor. AKP’li Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise “Türkiye ekonomide yeni bir şey deniyor, başaracak inşallah” diyerek, açlığın, yoksulluğun, işsizliğin ve sefaletin umurlarında bile olmadığını itiraf ediyor.

AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR

“Türkiye ekonomide yeni bir şey deniyor” dedikleri saçmalık ise şu:

Dolar ve Euro’nun yükselmesi sağlanırsa, Türkiye’ye döviz girişi olacak, ihracat artacak ve işsizlik azalacakmış! Böylece, buna bağlı olarak inşaat sektörü de ayağa kalkacak ve bu sektörle bağlantılı 127 sektör de canlanacakmış! Nasreddin Hoca’nın o meşhur fıkrasındaki gibi değil mi? Size de o fıkrayı anımsattı mı?

Türkiye işte bu saçmalık yüzünden salı günü yüzde on beş daha yoksullaştı! Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişinin bir saatlik ücreti, 1 doların altında kaldı!

AKP ve MHP liderlerine göre sebep oldukları bu tablo “Ekonomik Kurtuluş Savaşı’’ imiş!

Bu nasıl bir kurtuluş savaşı!

 

HALKTAN HABERLERİ YOK

Sizin adına ‘kurtuluş savaşı’ dediğiniz teori; Türkiye’yi büyük bir ekonomik ve sosyal yıkıma sürüklüyor.

Bu yazıyı yazmak için bilgisayar başına otururken, tanıdığım bir fırın sahibi ile konuştum. Fırın sahibi, “Ne yapacağımızı gerçekten bilmiyoruz. Bir torba unu daha bir hafta önce 360 TL’ye alıyorduk. Un şu an 430 TL ve piyasada yok. Kimse elindeki ürününü satmak istemiyor. Çünkü satarsa, yerine yenisini koyamayacağını düşünüyor” dedi.

Aynı fırıncı, ”Biz unu 25 günlük vadeyle alıyorduk. Şu an dolar yükseldiği için artık vadeli de satmak istemiyorlar. Çünkü onlar da üretim yaparken mallarını dolara endeksli olarak alıyorlar” diye devam etti.

Bunun anlamı bir süre sonra ekmek üretmenin bile zorlaşacağı, ekmek üretilebilse bile 2.5 TL olan ekmeğin fiyatının en az 5 TL’ye yükseleceğidir.

Sizin kurtuluş savaşınız, halkı ekmeğe muhtaç hale getirmek midir!;

 

ACI BİR GERÇEK DAHA

Ya meyve sebze pazarlarındaki duruma ne demeli…


Anadolu Yakası’nda tezgahları olan bir pazarcı esnafı, vahameti şöyle anlattı: “Domatesi Kadıköy Hali’nden bu sabah 4 TL’ye aldım. Pazarda 5 TL fiyat koydum. Malın yüzüne bakan yok. Kimse bir şey almıyor. Geçen yıl sattığımız malın yarısını bile satamıyoruz. Bu gidişle kimse üretim yapmaz.”

Pazarcı esnafının dile getirdiği son cümle, Türkiye’yi bekleyen en büyük tehlikedir! Evet; AKP ve MHP’nin saçma sapan ekonomi politikası, Türkiye’de artık üretim yapmanın imkansız hale geleceğini ortaya koymaktadır. Bunun anlamı GIDA KITLIĞI’nın baş gösterecek olmasıdır! Çünkü mevcut tablo, gıda tedarik zincirini çökertecek ve kopartacak bir duruma doğru gitmektedir.

ANKARA’DA KİMSE VAR MI?

Doğrusu merak ediyorum; başta Erdoğan ve Bahçeli olmak üzere, bu acı gerçeği ve kapımızdaki felaketi gören tek bir kişi de mi kalmadı Ankara’da? Gazetelerde her gün gördüğümüz “Şeker paketine 1 adet kotası” ,”Ayçiçek yağına sınırlı satış” haberleri de mi etki yaratmıyor AKP ve MHP genel merkezlerinde? Halktan bu kadar mı koptunuz gerçekten? Yoksa artık umurunuzda mı değil halkın ne yaşadığı?

Türkiye’nin kurtulabilmesi için gereken para…

AKP ve MHP’nin doları yükseltip TL’yi değersizleştirme operasyonu, büyük bir ekonomik yıkıma yol açıyor. Bahçeli ve Erdoğan ise mevcut politikayı sürdüreceklerini; buna bağlı olarak ekonomik ve sosyal yıkımı hızlandıracaklarını bir kez daha itiraf ettiler.

 

UZMANINA SORDUM

Doların 13.35, Euro’nun 15.20, Sterlin’in 17.00’ye yükseltilmesinin ardından, uluslararası finans şirketlerine danışmanlık yapan bir dostumu aradım. Sohbetimizin ana konusu doğal olarak KARA SALI idi. Finans uzmanı arkadaşıma “Ne olacak, bu girdaptan nasıl çıkacağız?”  diye sordum.

Anlattıklarını kısaca özetliyorum: “Türkiye’nin bu girdaptan çıkması AKP ve MHP ile mümkün değil. Çünkü; yabancı yatırımcı, bu iki partiye güvenmiyor. Bu iktidarı istikrarlı görmüyor. Hukukta yaşanan problemler yüzünden Türk hukukuna güvenmiyor ve yatırım yapmak istemiyorlar. Türkiye’nin normalleşebilmesi için şu an Merkez Bankası’nın piyasaya en az 500 milyar dolar sürmesi ve dövizi durdurması gerek. Ancak böyle bir para yok. MB zaten eksi rezervde… Çözüm bir an önce seçim kararı almak ve Türkiye’yi rahatlatmaktan geçiyor.”

SONA YAKLAŞTIK…

AKP ve MHP ise yukarıda özetlediğim tabloya rağmen, aynı yanlışları sürdürmekte kararlı. Berat Albayrak, görevden ‘’affını isterken” , “Allah sonumuzu hayır etsin” demişti. Sanırım o son noktadayız

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin