Sandık görevlisi ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak. 2023 sandık görevlisi ücretleri ne kadar. Sandık görevlisi ücretleri nasıl alınır?

Sandık görevlisi ücretleri gündemde yer alıyor. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde binlerce sandık görevlisi okullarda sandık başında görev yaptı. Bu kapsamda seçimin ikinci turunda ayrı ücret ödenip ödenmeyeceği de merak konusu oldu. Peki sandık görevlisi ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar, kaç TL?

Google Haberlere Abone ol
Sandık görevlisi ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak. 2023 sandık görevlisi ücretleri ne kadar. Sandık görevlisi ücretleri nasıl alınır?

Sandık görevlisi ücretleri haziran ayının gelmesiyle gündemdeki yerini koruyor.

Seçim günü görev yapan vatandaşların gözü YSK tarafından sandık kurulu ücretlerine ilişkin yapılacak açıklamaya çevrildi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 50 barajının geçilememesi nedeniyle 28 Mayıs'ta bir seçim daha yapıldı. Böylelikle sandık görevlileri 2023 seçimleri için iki defa görev yaptı.

SANDIK GÖREVLİLERİ ÜCRETLERİ YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman ödeneceği henüz belli olmadı. 

Sandık görevlisi ücretinin ödeneceği kapsamın dışında kalan müşahitler, gönüllülük esasına göre görev icraa ettiğinden herhangi bir ücret alamayacak.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 NE KADAR? 

Sandık görevlisi ücretleri henüz bilinmiyor. 2019 seçimlerinde aşkan ve üyelere üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL ödeme yapılmıştı. Bu sene yapılan seçimlerde 867 TL civarında ödeme yapılması öngörülüyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NASIL ALINIR?

Önceki seçimde sandık görevlisi ücretleri il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılan hesap aracılığıyla ödenmişti.

Sandık görevlilerinin bu yıl ücretlerini bankalardan kimlik ibrazı ile alınması bekleniyor. Konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

SEÇİMİN İKİNCİ TURU İÇİN AYRI ÜCRET ÖDENECEK Mİ?

Sandık görevlilerinin iki defa çalışması nedeniyle ücretlerin iki günlük ödenmesi konudu gündemde. Konuya ilişkin henüz net bir açıklama gelmedi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin